Het is de week van lezen en schrijven. Met dit initiatief wordt aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid en de plaatsen waar mensen hulp kunnen krijgen. In Helmond gaat het om 17% van de volwassenen die moeite hebben met lezen en schrijven. Dit zijn 12.700 Helmonders. Er worden deze week verschillende activiteiten voor hen georganiseerd door het Taalhuis Helmond dat laaggeletterdheid bestrijdt.

Taalhuis Helmond is een samenwerkingsverband van vijf partijen: Gemeente Helmond, LEVgroep, Bibliotheek Helmond-Peel, ROC ter AA en Stichting Lezen en Schrijven. Met een gezamenlijke aanpak zetten zij zich in om laaggeletterdheid, of lage basisvaardigheden, te verbeteren.

Laaggeletterdheid is niet hetzelfde als analfabetisme. Een volwassene is laaggeletterd, als deze persoon moeite heeft met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak heeft deze persoon dan ook beperkte digitale vaardigheden, zoals moeite met omgaan met een computer of een smartphone.

Ook  volgende week zijn er nog activiteiten over dit thema. Zo wordt er op 21 september een spellen- en creatieve middag bij Be Bizzy georganiseerd; op 24 september is er op uitnodiging een theatervoorstelling over laaggeletterdheid. Daarnaast is er wekelijks een taalcafé in de bibliotheek, waar laaggeletterden met vrijwilligers aan  hun Nederlandse taalvaardigheid werken.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *