12 maart 2023 concert door Blaasorkest de Muziekvrienden

Op zondag 12 maart 2023 van 14.00 tot 16.00 uur verzorgd Blaasorkest de Muziekvrienden uit Huize Padua/Boekel een concert in het Draaiorgel Museum Helmond in Danszaal Bocken bij de Stichting Draaiorgels Helmond in Loods20. Blaasorkest “De Muziekvrienden”, is opgericht in 1947 en is dus al 75 jaar jong en is, inmiddels als enige orkest in Nederland, nog altijd onlosmakelijk verbonden met Huize Padua te Boekel, een onderdeel van de GGZ Oost-Brabant. Haar leden bestaan uit (oud-) personeelsleden, familieleden en vrienden, en staat al ruim 35 jaar onder de bezielende leiding van Kees Manders.

Jaarlijks verleent het orkest haar medewerking aan de slotdag van de Apeldoornse  vierdaagse. Optredens in het Caratpaviljoen in de Helmondse Warande en de Muziektuin in Beek en Donk staan al een aantal jaren op de agenda. Meerdere keren waren ze uitgenodigd voor een optreden in de Efteling.

Vooraf, in de pauze en na afloop kunt u genieten van onze Helmondse draaiorgels. Aanvang 14.00 uur Zaal open 13.30 uur. De entree is € 5,00 waarbij inbegrepen 2 consumpties dit in afwijking van de Museum entreeprijs.

Vrijwilligers

Om weer meer concerten op de zondag te kunnen geven zijn wij op zoek naar extra vrijwilligers, vooral voor de horeca’ Heeft u interesse en zin in een hobby waar muziek in zit, waarbij u tevens bijdraagt aan de Helmondse cultuur en monumenten neem dan contact op met de Stichting Draaiorgels Helmond. info@draaiorgelshelmond.nl  of 06-39682404.of loop eens binnen. Meldt bij de receptie dat u interesse heeft als vrijwilliger bij het draaiorgelmuseum

Het Draaiorgel Museum Helmond is te vinden aan de Binnen Parallelweg 2, 5701 PH Helmond. Openingstijden vrijdag, zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur. Groepen van minimaal 15 personen ook mogelijk op afspraak.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Stichting Draaiorgels Helmond

De stichting is opgericht met notariele akte BS33036STI op 1 november 2013 De primaire doelstelling is het behoud van de draaiorgels voor Helmond en haar omgeving en operationeel houden van de collectie te bevorderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *