125 jaar is een boel baantjes bij Helmondse Watervrienden

Op het Dankjewelfeest van zwemvereniging Helmondse Watervrienden werden alle vrijwilligers even in het zonnetje gezet. Afgelopen zaterdag was er speciaal aandacht voor de jubilarissen Wim van Bergen, Linda van den Heuvel-Royackers en Frans Stoffels. Samen goed voor 125 jaar zwemplezier.

Zwemvereniging Helmondse Watervrienden huldigde Linda voor haar 25-jarig lidmaatschap. Wim en Frans zijn ieder al 50 jaar onlosmakelijk verbonden met de vereniging. Die 125 jaar is heel wat uurtjes in en uit het zwembad.

Verbinder
Voor Linda begon het allemaal op Berkendonk, waar ze 25 jaar geleden begon als bewaker bij onze reddingsbrigade. Ze werd er min of meer bij gesleept door een vriendin en letterlijk van het Berkendonkse Strand geplukt. Ervaring met reddingszwemmen had ze al vanuit vereniging De Reddingsklos. Als bondsschipper nam ze haar rol bij de opleidingen Varend Zwemmen en Zwemmend Redden. Ze leidt het Watervrienden-kamp en geeft op zondag zwemlessen in het instructiebad. Nee zeggen is duidelijk niet haar sterkste kant. Als bestuurder van De Reddingsklos zorgt ze voor verbinding met deze collega-vereniging. Hierdoor werken beide reddingsbrigades al jaren veel samen.

Legendarisch
Al 50 jaar is Frans onlosmakelijk verbonden met de Watervrienden. Werkelijk iedereen kent hem. Al doet hij het de laatste jaren wat rustiger aan. Hij is één van de drijvende krachten binnen het waterpolo. Die sport zit echt in de genen van de familie Stoffels. Naast waterpolo hield Frans zich ook bezig met de reddingsbrigade en gaf hij zwemles. Ook binnen het bestuur is hij betrokken geweest. Waar het nodig was, stond hij klaar om zijn bijdrage te leveren. Legendarisch binnen de vereniging zijn zijn pannenkoeken.

Zo’ne goeie
Jubilaris Wim is iemand die floreert op bestuurlijk niveau. Met zijn nuchtere blik en weldoordachte mening draagt hij ‘Bergen’ stenen bij. Vanaf begin jaren 80 doet hij de boekhouding. Een paar jaar geleden gaf Wim toe en volgde eindelijk zijn toetreding tot het bestuur als penningmeester. Hoewel Wim nu vooral buiten het water actief is, heeft hij in zijn jonge jaren heel wat uren in het zwembad doorgebracht. Zo nam hij, naar verluid niet als snelste maar wel als één van de fanatiekste leden, deel aan de wedstrijdploeg. En ging hij met zijn vier kinderen uiteraard naar het baby- en peuterzwemmen. Als met zo’n echte carnavalsliefhebber kun je wel zeggen; ‘Zo’ne goeie hebben wij nog niet gehad!’

[Foto’s: Helmondse Watervrienden] 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *