Vandaag was het pannenkoekendag bij het Jan Visser museum.  Hoewel er best wel een koude en gure wind waaide, waren er  toch veel bezoekers met kinderen  die een kijkje kwamen nemen in het museum.

Er was (vooral voor de jeugd) weer genoeg te zien en te beleven. Buiten het bezichtigen van de smederij, de bakkerij, waar het ook heerlijk rook naar gebakken brood, de brandweerwagens en de oude ambachten, konden de allerkleinsten zich laten verwennen door te luisteren naar voorgelezen verhaaltjes in de overbekende bus Blikkie van de bibliotheek.

Ondertussen was er voor de geïnteresseerden die van de natuur hielden, vier keer een wandeling uitgestippeld door de Bundertjes en de Natuurtuin de Robbert. Onder begeleiding van een natuurgids van het IVN kon iedereen kennismaken met de wonderen der natuur. Er werd van tevoren wel even aangekondigd dat de wandeling ongeveer een uur zou duren en er stevig door gestapt zou worden. Ook hoefden men niet te rekenen op te veel paddenstoelen omdat het de laatste dagen te nat is geweest.

Maar de wandeling was op zich al een leuke afleiding. Vooral toen de mensen terug kwamen van de wandeling en naar binnen gingen waar het lekker warm was en het er heerlijk rook naar gebakken spek en erwtensoep. Daar werd ook grondig gebruik van gemaakt. De mensen achter de baktafels kwamen handen te kort. Er was ook een ruime keuze; spekpannenkoeken, appelpannenkoeken en kersenpannenkoeken. Er werd van alles gebakken. Soms moest de hongerige menigte even wachten. Iedereen had schijnbaar besloten vandaag een keer lekkere pannenkoeken te eten.

Ook in de bakkerij was het aangenaam vertoeven. Lekker warm en een heerlijke geur van vers brood. Dat vond schijnbaar ook een klein verdwaald vleermuisje die paniekerig rond vloog in de bakkerij maar direct weg vloog toen even de deur werd open gezet.

Ook hier werd er flink om vers gebakken brood gevraagd en gekocht. Het werd ondertussen steeds drukker in het eetgedeelte van het museum en de vrijwilligsters liepen af en aan om de hongerige en dorstige bezoekers van hun wensen te voorzien. Helemaal achterin op een  podium deed een zanger zijn best om de mensen te vermaken met Nederlandse liedjes. Af en toe leek het wel hopeloos want door de vele kinderstemmen en het gerinkel van het bestek en glaswerk met frisdranken, kwam hij niet boven het geluid uit. Maar het was een duidelijk feit: deze dag was zeer de moeite waard.

We zijn benieuwd hoe het zal gaan op het laatste evenement van het Jan Visser museum: Slachtdag op 19 november. Daar kunt u proeven van de lekkerste producten die gemaakt worden door de museumslager. Wat dacht u van een lekkere vers gebakken boterham dik belegd met zult, bloedworst of balkenbrij? Kom het allemaal maar meemaken van 12.00 uur tot 17.00 uur in het Jan Visser museum. En natuurlijk is de toegang weer gratis…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Meer-Helmond-Noord-digitaal-wijk-nieuws

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
www.helmond-noord.ditisonzewijk.nl
Facebook:  Helmond-Noord
Twitter:  Ditisonzewijk
Google+  Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?

Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *