Vorig jaar had ik al een interview met Indy Scheepers, meervoudig kampioene in de BMX sport. Geboren in 2002, dus nu is zij vijftien jaar en weer enkele kampioenschappen op haar naam.

Vorige week werd zij tweede in Amerika. Maar daarvoor behaalde zij al meer kampioenschappen. Zij heeft in haar jonge leven al meer gezien van de wereld als ik ooit zal doen. Dus zocht ik haar weer op en had weer een gesprekje met haar. Indy vertelt: ‘Ik ben nu al elf jaar bezig met de BMX sport en ik heb er nog steeds plezier in. Dat komt ook een groot gedeelte door dat ik goed begeleid wordt en een goede coach heb, dat is mijn vader.’

Wereldkampioenschappen in USA

Ze vertelt verder: ‘Ik heb de laatste weken alweer enkele races gehad en die waren allemaal even succesvol. Ik begon in Assen bij de Nederlandse Kampioenschappen waar ik eerste werd, gevolgd door het Europese Kampioenschap in Bordeaux, waar ik ook kampioen werd. Ik ben net terug van de wereldkampioenschappen in Amerika, in Rock Hill in South Carolina beter gezegd. Het leuke met al die wedstrijden is dat je soms steeds dezelfde meisjes en vrouwen ontmoet die in principe een concurrent zijn maar ook weer heel vriendelijk zijn buiten de wedstrijden.

In Amerika heb ik dat onder andere met Jessie Smith, een hele goede en sterke rijdster. We lagen in de wedstrijd samen aan kop maar zij was net iets sneller en werd eerste. Ik eindigde als tweede. Ook mooi maar het zou nog mooier zijn haar een keer te verslaan. Maar dat komt nog wel. Na mijn finish kreeg ik ook erg veel reacties, ook van jongens. Zij vertellen dan dat ze jou zo goed vinden en al heel lang fan zijn. Ja mooi niet, ik vind mijn races net iets belangrijker. Ik heb en blijf er nog steeds plezier in hebben, al is het soms wel vermoeiend. Je reist natuurlijk erg veel.  En elke keer als ik een race heb gewonnen en thuis kom, heeft mijn broer meestal het hele huis versierd met ballonnen en vlaggetjes. Hij is zelf ook een BMX sporter en leeft altijd mee met mij tijdens een kampioenschap. Hij heeft soms meer de zenuwen dan ik.’

De prijzenkast is gevuld

Op mijn vraag hoeveel bekers, medailles en andere prijzen zij heeft gewonnen, mogen wij even komen kijken naar de prijzen die netjes zijn uitgestald tussen de andere attributen. Ik keek mijn ogen uit. Er stonden zeker drie grote kasten vol met bekers, medailles en oorkondes, eigenlijk te veel om op te noemen. Er hingen enkele shirts van haar en zelfs haar eerste shirt pronkte aan de muur. Verder nog veel meer bekers op de kasten en er naast. Talloze actiefoto’s prijken netjes aan de muren.

Maar hoe ziet de toekomst er er voor Indy uit?

Is er nog iets wat zij echt zou willen doen en meemaken? Indy begint te lachen en vertelt: ‘De BMX is ook een Olympische sport en het lijkt mij geweldig om daar aan mee te doen. Het is in principe wel mogelijk maar er moet erg hard getraind worden en ook voor de “gewone” kampioenschappen. Ik ga nu eerst lekker een weekje op vakantie en daarna zie ik wel verder. Maar ik wil doorgaan zolang het nog kan en dat is hoop ik erg lang. Maar stiekem wil ik wel een keer naar de Olympische Spelen. Dat zou een bekroning van mij en mijn sport zijn. Ik ga er ook keihard voor werken. Dus dat is momenteel het doel in mijn leven…’

Indy, ik wens je heel veel succes naar de top en we blijven aan je denken en je volgen…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Aangeleverde foto’s: Familie Scheepers

Filmverslag door Jason Gerritsen volgt binnenkort op ditisonzewijk.tv

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *