Winst en verlies voor Polaris

Het debuut van de Polaris heren verloopt in de derde divisie prima. Ook het duel tegen TFC/Coppens Warenhuis werd met 3-1 gewonnen. De dames verdedigden zich beter maar waren tegen een sterker Ledub niet opgewassen en verloren met 0-4.

Al na een paar minuten spelen was duidelijk dat het herenduel op kracht beslist zou worden. TFC nam met drie aanvallende krachtpatsers een voorsprong van 12-15. Daarna kreeg Polaris verdedigend en blokkerend wat meer grip en nam vanaf 17-16 het initiatief over. Met 25-20 was de setoverwinning een feit. In de tweede set zakte het team compleet door het ijs. Gemakzucht en onvoldoende concentratie leidden naar een dikke set nederlaag: 12-25. In de derde set kreeg Polaris de trein weer op de rails. Het nam met 4-2 een kleine voorsprong en handhaafde deze tot het einde. Tom Klaversma bewees zijn waarde aan het net met een aantal rechtstreekse punten en Jaap van Bussel liet zich verdedigend en aanvallend van zijn beste kant zien. Met 25-22 nam Polaris een 2-1 voorsprong. In de vierde set werden de massaal opgekomen toeschouwers getrakteerd op een waar volleybalspektakel. Het leek dat Polaris na een tussenstand van 23-18 de set eenvoudig zou winnen. Een wissel bij Polaris pakte verkeerd uit en bracht het team uit balans. Punt voor punt kroop TFC dichterbij en het team van trainer/coach Hans van Steenis verzuimde tot vijf keer toe de winst naar zich toe te halen. Pas op 30-30 blokkeerde Cas Hezemans zijn ploeg naar een 31-30 voorsprong en hij blokkeerde op identieke wijze ook het volgende punt. Daarmee zorgde hij tot grote vreugde van het talrijke thuispubliek voor de 3-1 overwinning. Na een prachtige pot volleybal volgt zaterdag om 19:00 uur de thuiswedstrijd tegen Tupos uit Baarlo.

Dames

De strijd tegen het sterke Ledub begon Polaris nerveus en binnen enkele tellen stond het team met 0-4 achter. Door een goede serviceserie kon het weer aanhaken. Het was van korte duur want in één serie kreeg het team liefst 8 punten tegen. De passers hadden het zwaar en Ledub won de set met 19-25. De coaches benaderden nogmaals dat de jonge garde onbevangen moesten spelen. De start was weer dramatisch door foute services en passfouten. Coach Gylk Jongstra: “Dan loop je de hele set achter de feiten aan. Het spel verbeterde en na een time out ging de ploeg vrijer spelen. Het was te laat om de achterstand nog om te buigen (19-25).” Met een fantastische servicedruk en hard werken werd Ledub vanaf de derde set onder druk gezet. Vooral Febe van Reek en Juul Knapen speelden in deze fase uiterst sterk. Polaris nam een voorsprong van vier punten, die halverwege de set door passfouten verloren ging. Polaris gaf echter niet op en knokte voor elk punt. Niettemin volgde met 24-26 nipt verlies. In de vierde set probeerde Polaris nog een keer alles te geven maar dit was voor de jonge ploeg te veel gevraagd (18-25). Gylk Jongstra: “Een 0-4 verlies maar wel met perspectief. Het was veel beter dan het eerste duel en zagen verbetering. Het is voor de dames die overkwamen van het tweede duidelijk even wennen aan het nivo. Zaterdag volgt tegen Hajraa om 17.00 uur een nieuwe kans.”