College Helmond: ‘Opvang vluchtelingenkinderen nu onmogelijk’

Burgemeester en wethouders van Helmond zijn bereid om kinderen uit Griekse vluchtelingenkampen op te vangen. Maar het wachten is op de rijksoverheid die allereerst mee moet werken. Dat is nu nog niet zo.

Dat blijkt uit het antwoord van het college op vragen van GroenLinks, SP en PvdA. Er leven duizenden alleenstaande kinderen onder erbarmelijke omstandigheden in vluchtelingenkampen in Griekenland. Hulporganisaties, onder wie Stichting Vluchteling, roepen Nederlandse gemeenten op om samen tenminste 500 kinderen op te vangen uit die overvolle kampen in Griekenland. De drie fracties vroegen zich af of hun college daar positief tegenover staat.

“De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) stelt zich op het standpunt dat het nu niet verstandig is om uitspraken te doen om kwetsbare mensen op te vangen. Gesprekken over een structurele oplossing zijn nog gaande zijn. Alle vluchtelingen, ook de meest kwetsbare, zijn het meest geholpen met een structurele oplossing in Europees verband”, schrijven B. en W.

Door de coronacrisis zijn er door vlieg – en reisbeperkingen nu toch geen mogelijkheden om kinderen naar Nederland te halen. ‘Opvang en begeleiding van deze kinderen is nu ook vrijwel onmogelijk.’

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *