Gratis energieadvies voor 2.500 huiseigenaren in Helmond

Gratis energieadvies voor 2.500 huiseigenaren in Helmond

Vrijdag 9 oktober 2020

Op de Dag van de Duurzaamheid, zaterdag 10 oktober, lanceren we samen met Energiehuis Helmond een actie voor Helmonders met een eigen woning. Huiseigenaren kunnen gebruikmaken van een gratis advies over het besparen van energie in hun woning. Daarbij ontvangen ze ook een energiebespaarbox met materialen zoals ledlampen en tochtstrips. Onafhankelijke energiecoaches van het Energiehuis verzorgen de adviezen en willen zo de komende maanden 2.500 inwoners helpen met het verlagen van hun energierekening.

De actie is mogelijk dankzij de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) van de Rijksoverheid. Het doel is om huiseigenaren te stimuleren tot kleine energiebesparende maatregelen in huis. Denk aan het inregelen van de cv-installatie, het aanbrengen van radiatorfolie of tochtstrips en het gebruik van ledlampen. De energiecoaches kunnen daarnaast ook adviseren over de mogelijkheden van bijvoorbeeld isolatie of zonnepanelen.

Energieadvies en energiebespaarbox

Inwoners met een koopwoning kunnen zich aanmelden voor een energieadvies. Ga naar de website van Alle lichten op groen om u aan te melden. Vervolgens wordt een afspraak gemaakt met de energiecoach. De afspraak kan plaatsvinden in uw woning zelf of in het Energiehuis aan de Torenstraat. Daarbij wordt uiteraard rekening gehouden met de maatregelen rondom het coronavirus. Een telefonisch of online (video consult) energieadvies is ook mogelijk.

Tijdens de afspraak met de energiecoach of kort na het telefonische of online adviesgesprek, ontvangt u een gratis energiebespaarbox. Hierin zitten producten waarmee u direct energie kunnen besparen: ledlampen, tochtstrips en radiatorfolie. Ook bevat de box informatie met allerlei praktische tips over energiezuinig gedrag.

Onafhankelijk en op maat

Wethouder Duurzaamheid Antoinette Maas: “Wie wil dat nou niet, besparen op de energierekening! Goed voor de portemonnee én voor het milieu. Energie die we besparen hoeven we immers ook niet op te wekken. Ik ben dan ook heel blij met de energiecoaches. Zij staan klaar om inwoners advies te geven over besparingsmogelijkheden. Dat kan van alles zijn. Van kleine dingen zoals het dichten van kieren met een tochtstrip. Tot grotere ingrepen zoals het isoleren van het dak of de aanschaf van zonnepanelen. De energiecoaches kijken per woning wat er mogelijk is. Ze zijn onafhankelijk, weten raad en helpen onze inwoners graag op weg. Maak er vooral gebruik van, zou ik zeggen!”

De actie in Helmond loopt volgens de landelijke RRE-regeling tot 31 maart 2021 en geldt alleen voor koopwoningen. Op dit moment werkt de Rijksoverheid aan een vervolg op de regeling voor volgend jaar. Die zou dan mogelijk ook voor huurwoningen gaan gelden.

Meer informatie

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *