Helder Helmond komt met vragen over foutieve boetes

De nieuwe scanauto van parkeerbeheer die de controle op foutief/langdurig parkeren moet versoepelen zorgt voor veel problemen. In meerdere gevallen blijkt, volgens Helder Helmond, dat er onterechte boetes uitgegeven zijn. Daarover heeft de partij nu vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders.

De scanauto rijdt al sinds april rond door de binnenstad van Helmond. De partij wil graag weten hoeveel onterechte bekeuringen er sinds die tijd zijn uitgegeven en of er veel bezwaren ingediend zijn. Wellicht dat het probleem bij een van de parkeerautomaten ligt (of meerdere storingen), wat daarvan de oorzaak is en of mensen de boetes gewoon moeten betalen of bezwaar in moeten dienen.

Evaluatie

De partij vraagt of het college met hen eens is dat er een oplossing moet worden gevonden voor dit probleem. Daarnaast vraagt Helder Helmond ook om een uitleg van hoe de auto werkt en of er een evaluatie komt van de inzet. Het college gaat nu met de vragen aan de slag en komt binnenkort met een antwoord.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Liam Toll

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *