Gemeente doet aangifte van agressie richting handhavers

De gemeente Helmond heeft aangifte gedaan tegen een inwoner die grove beledigingen heeft geuit richting twee handhavers en daarbij fysiek agressief werd. De gemeente doet waar mogelijk altijd aangifte in het geval van fysieke of verbale agressie of bedreiging van medewerkers.

Onacceptabel gedrag

De handhavers kwamen de vrouw op straat tegen nadat de avondklok van kracht was en wilden een controle uitvoeren. De vrouw weigerde echter medewerking en er ontstond een onaangenaam gesprek waarbij veel beledigende opmerkingen richting de handhavers werden gemaakt. Daarbij ontstond ook een handgemeen.  De BOA’s voelden zich verbaal en fysiek aangevallen. “In dit soort situaties zijn wij heel duidelijk: agressief en gewelddadig gedrag accepteren wij niet”, zegt burgemeester Blanksma. “We sturen elke dag onze mensen de straat op voor een leefbare stad en voor de veiligheid van onze inwoners en ondernemers. Zij verdienen onze steun. Wij accepteren dan ook geen intimidaties en bedreigingen. Wij staan achter onze mensen.”

Inmiddels is aangifte gedaan tegen de vrouw. Bij een volgende constatering van overlast in het centrum wordt een gebiedsverbod opgelegd.

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *