Berichtgeving over corona-afspraken in Elkerliek ziekenhuis te voorbarig

7 november 2022

Afgelopen zaterdag verscheen er een artikel in het Eindhovens Dagblad. In dit artikel stond onder andere beschreven dat medewerkers van het Elkerliek ziekenhuis met het coronavirus en milde klachten met een chirurgisch mondneusmasker op toch mogen komen werken en dat er geen testplicht meer is. Deze beleidslijn is te voorbarig.

Welke lijn hanteren we?
Momenteel gelden de afspraken dat alle medewerkers bij zorgmomenten binnen anderhalve meter van de patiënt medische mondneusmaskers dragen. Medewerkers met een positieve test en klachten blijven thuis.

Wat is dan het probleem?
We hebben te maken, ook als maatschappij, met het probleem dat zelftesten in toenemende mate bewezen vals negatief en daardoor minder betrouwbaar zijn. Dit heeft als gevolg dat we de grip op het coronavirus en het aantal besmettingen toenemend kwijtraken.

Wat doet het Elkerliek ziekenhuis daaraan?
Het is en blijft van groot belang dat er maximaal aandacht is voor persoonlijke hygiëne en hygiënemaatregelen zoals handen wassen. Als iemand klachten ervaart als verkoudheid, keelpijn of een snotneus dient hij of zij altijd een mondneusmasker te dragen. Gelukkig helpt dit niet alleen tegen de verspreiding van het coronavirus, maar ook in de bescherming tegen de griep.

Website: www.elkerliek.nl

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Elkerliek Ziekenhuis

Het Elkerliek ziekenhuis is een modern, algemeen ziekenhuis. Wij zorgen voor je, op drie locaties in de regio. In Helmond staat de hoofdvestiging: het centrum voor langdurige en intensieve zorg, complexe operaties en poliklinische hulp. Ook vind je hier de Spoedeisende Hulp en Eerste Hart Hulp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.