Sebastien Rekers uit Helmond wil zoveel mogelijk mensen bewust maken van de tijd die de smartphone opslokt. Hij wil als samenleving weer tot elkaar kunnen komen. In plaats van steeds verder van elkaar af, vanwege die telefoons. Het maatschappelijke probleem raakt hem direct, want hij was zelf verslaafd aan zijn telefoon.

Hij schreef zich uit voor zijn opleiding zodat hij al zijn tijd op dit probleem kan richten. Volgens Sebastien is het smartphone probleem een maatschappelijk probleem, waar iedereen mee te maken krijgt in Nederland. “Kinderen krijgen een smartphone om rustig te blijven, jongeren zitten soms wel tot 9 uur per dag op hun telefoon en ouders missen het stukje digitaal opvoeden. Alle 3 de generaties ervaren het smartphone probleem op een andere manier, maar de uitkomst zal hetzelfde zijn. Op dit moment krijgt de nieuwe generatie het idee dat zij bekend moeten zijn met dansjes en 10.000 euro per maand moet verdienen. Dit alles zal de komende jaren veel impact hebben op het bedrijfsleven en de persoonlijke ontwikkeling van kinderen.”

Inmiddels heeft de 22-jarige Helmonder een betaalbare E-learning geschreven zodat iedereen de mogelijkheid kan krijgen om zijn band met de telefoon opnieuw in te richten. “Deze cursus maakt gebruik van bewustwording waardoor gedragsverandering mogelijk is. Daarnaast gaan mensen naar de bron kijken waardoor een lange termijn verandering mogelijk is.”

Sebastien richtte Toekomst-Visie op. Op de website www.toekomst-visie.nl is meer te lezen over zijn werk.

Logo DitisHelmond

 

DitisHelmond tv is te zien via:
Ziggo kanaal 36
KPN kanaal 1429
Breedband Helmond kanaal 130
TriNed kanaal 503
Plinq IP tv zender 559
Plinq TV kanaal 741
T-Mobile kanaal 768
via website: https://ditishelmond.nl/

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Dit artikel heeft 3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.