Aanmelden collectieve aanvullende verzekering

Iedereen die in Nederland woont of werkt, moet een basisverzekering hebben. Met een basisverzekering kunnen inwoners naar de huisarts, het ziekenhuis of de apotheek. Mensen die een minimum inkomen hebben en waarvan zorgkosten niet worden vergoed door de basisverzekering, kunnen gebruik maken van de gemeentelijke collectieve aanvullende verzekering (CAV).

De gemeente biedt samen met zorgverzekeraar CZ een eigen collectieve aanvullende ziektekostenverzekering aan. Deze verzekering is speciaal voor mensen met een laag inkomen. Inwoners kunnen zelf een keuze maken uit pakketten voor de basisverzekering en de aanvullende verzekering. Is dat lastig? Maak dan gebruik van de keuzehulp op www.gezondverzekerd.nl.

Overstappen

Verzekerd bij CZ? Dan kan overstappen naar der CAV het hele jaar. Verzekerd bij een andere zorgverzekeraar, dan kunnen inwoners zich jaarlijks aanmelden van oktober tot 31 december. Deelnemen gaat in per 1 januari.

Collectieve aanvullende verzekering aanvragen?

Aanmelden kan rechtstreeks bij CZ via www.gezondverzekerd.nl. Op die manier aanmelden werkt het snelst. Schriftelijk aanvragen kan ook. Vraag het aanvraagformulier dan op bij de afdeling Zorg en Ondersteuning van de gemeente via 14 0492 (optie 2).

Vragen of meer informatie

Vragen over de verzekering: CZ-winkel aan de Molenstraat 223, Helmond of bel 088 555 7777. Meer informatie over de collectieve aanvullende verzekering en de voorwaarden staan op www.gezondverzekerd.nl en op www.helmond.nl/cav.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *