22 Helmondse verenigingen actief voor Grote Clubactie

Op zaterdag 23 september barst de Grote Clubactie weer los, een actie die nog altijd zeer populair is onder het Nederlandse verenigingsleven. Voor het vierde jaar op rij doen er steeds meer clubs mee. In Helmond gaat het in totaal om 22 verenigingen. De Grote Clubactie is bedoeld om extra inkomsten op te halen voor de club.

Directeur Frank Molkenboer van de Grote Clubactie is trots dat er weer zoveel leden op pad gaan en hun vereniging een warm hart toedragen. “Bij jouw club sluit je vriendschappen voor het leven, ontdek je je talenten en beleef je samen met anderen onvergetelijke momenten. Voor veel Nederlanders is het verenigingsleven onmisbaar. Wat we meer en meer terugkrijgen is dat de actie voor veel verenigingen niet alleen een welkome inkomstenbron is. Tegelijk is het ook een activiteit waarbij clubleden ervaren wat ze samen kunnen bereiken. Het échte clubgevoel.”

Lokale steun voor het verenigingslevenVan voetbal tot scouting, van gymnastiek tot atletiek en van fanfare tot badmintonvereniging. Voor 3 euro per lot steun je een club bij jou in de buurt. Maar liefst 80% van de opbrengsten gaat direct naar de clubkas. Daarmee worden mooie clubdoelen gerealiseerd. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een jeugdkamp, het aanschaffen van nieuwe trainingsmaterialen of het vieren van een jubileum.

Van klop-klop naar WhatsApp en TikTokDenk je aan de Grote Clubactie, dan denk je aan de charme van trotse jeugdleden die in hun clubtenue langs de deuren gaan. En ja, die verkopertjes bellen straks weer aan. Ook aan de digitale deur, want met één klik op de tablet of smartphone bereiken ze tegenwoordig ook ooms en tantes door het hele land.

Hoogst uitkerende loterij
De Grote Clubactie kent het hoogste uitkeringspercentage van alle loterijen in Nederland. Je steunt met het kopen van loten dus niet alleen de vereniging, maar maakt ook zelf kans op mooie prijzen. De hoofdprijs is een geldbedrag van liefst € 100.000,-. De trekking vindt plaats op 28 november van dit jaar.

Deelnemende verenigingen

Dit jaar doen in de gemeente Helmond de volgende clubs en verenigingen mee aan de Grote Clubactie:

Carnavalsvereniging de Houtse Kluppels
Carnavalsvereniging OLUM
H.B.C. Phoenix
Badmintonclub Con Brio
Turnvereniging HT’35
Swift Helmond
Mulo Honk en Softbal
Twirlvereniging Imagination
Dansvereniging X-perience
Jeugd Schaak Club De Pionier
T.V. Carolus
Judovereniging Mierlo-Hout
s.v. Rood-Wit ’62
v.v. Bruheze
VC Polaris
HZV Lutra
OEC Korfbal
Scouting Paulus
DANSTIJD
KBO Helmond-Bernadette
Carnavalsvereniging E.C.V. De Heipoort
Carnavalsvereniging De Spekzullekes

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *