22e editie Musique en Plein Public met optreden Voltage

Hoewel Musique en Plein Public in Helmond alweer aan de 22e editie toe is, heeft het kleinschalige muzikale festijn wellicht nog steeds niet de status die andere  vergelijkbare evenementen in de stad wél hebben. En dat is onterecht. Want qua sfeer en bezoekersaantallen doet het evenement zeker niet onder voor andere muzikale evenementen in de stad. Voor de 22e editie heeft de organisatie Helmonds’ trots Voltage weten te strikken.

Kenners weten de weg inmiddels wel te vinden. Zeg je Musique en Plein Public, dan zeg je Lambertushof. Een oase van rust middenin het centrum. Maar soms, heel soms, maakt die rust plaats voor een muzikale happening van formaat. In het weekend van 28, 29 en 30 juni is het weer zover. Drie dagen vol muzikaal formaat van hoogstaand niveau. En ook nog eens gratis toegankelijk voor alle Helmonders.

Programma vrijdag
De swingende band ‘Ooh my Soul’ bijt op vrijdagavond de spits af. Ooh My Soul is een authentieke soulband die met tien mannen en vrouwen de soul uit de zestiger jaren weer tot leven brengt. De band speelt uitsluitend soulmuziek uit de periode van 1 januari 1960 tot 31 december 1969. En dit wordt streng bewaakt door de ‘Soul Police’, aldus de website van de band. Het optreden van Ooh my Soul start vrijdag om 20.00.

Musique en Plein Public: altijd weer een feestje

Zaterdag
Op zaterdag 29 juni kun je vanaf 16.00 uur genieten van liefst vier bands. Behalve RATE, de Nick Cave-tribute Tender Prey en Mr. Moto heeft de organisatie Helmonds’ trots Voltage kunnen strikken. Dave Vermeulen en co brengen dan een bijzondere semi-akoestische set ten gehore.

Zondag
Bij de zondag hoort wat rustigere muziek. De rock, blues, pop et cetera maken die dag dan ook plaats voor het traditionele klassieke openluchtconcert. Vanaf 13.00 uur treden verschillende gerenommeerde internationale artiesten aan, onder wie Rita Ferna´ndez en Anastasiya Akinfina. Maar ook krijgen de talentvolle leerlingen van het Kunstkwartier die dag alle ruimte om hun kunnen te tonen.

Check voor alle informatie over het programma de website www.lambertushofhelmond.nl of bezoek de Facebookpagina van LambertushofHelmond.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *