Op woensdag 29 juni was het 25 jaar geleden dat de eerste bewoners, in de hun toegewezen huizen trokken. Het waren de huizen die in de Anna van Eekerenstraat waren gebouwd in 1997.  Om dit heuglijke feit enige luister bij te zetten, was het idee ontstaan bij buurtbeheerder Huub Niessen, om het allemaal met een feestelijk tintje te vieren. Dit idee was er al in 2020, maar  met zoals vele gebeurtenissen,  moest ook dit worden uitgesteld door corona. Het werd uiteindelijk woensdag 29 juni 2022.

Foto onthulling

Er waren deze middag twee acties, waarvan de eerste de onthulling van drie grote foto’s die in de hal waren opgehangen. Deze handeling werd verricht door manager wonen Jose Gotz en mevrouw Wilbers. Het zijn foto’s van Anna, die al tientallen jaren geleden zijn gemaakt en nu voor dit doel door de Heemkundekring Helmont, beschikbaar zijn gesteld. Overigens is de zwart-wit serie die betrekking heeft op het leven van Anna van Eekeren, afkomstig uit het archief van de Heemkundekring Helmont. Voor dit mooie archiefmateriaal waren de organisatoren zeer erkentelijk.

Naamgeving

Het plan was ook om het appartementen gebouw met de voorkant aan de Torenstraat een naam te geven. De bewoners mochten allemaal komen met een naam komen, waarvan zij dachten dat deze wel van toepassing kon zijn. Huub Niessen en Wendy Frederici de wijkadviseur, vormden de jury van de naamgeving. Het was niet zo makkelijk bleek wel, want er kwam een diversiteit aan namen te voorschijn.  De naam die door Lies Swinkels, Wendy Frederici en Huub Niessen onthuld werd en onder het paarse doek te voorschijn kwam was,  ANNA STAETE. De bedenkers van de naam, mevrouw Wilbers en mevrouw Swinkels, werden ook bedankt voor hun geweldige meedenken.

Oudste bewoners

Zoals overal ook wel voorkomt, waren er ook bewoners van het eerste uur. Hier waren dat vier vrouwen, mv. Kerkhof, mw, Englander, mw. Op Heij en mw. Wilbers. Zij mochten uit handen van wijkadviseur Wendy Frederici, een envelop met cadeaubon in ontvangst nemen. Na dit alles, werd het hele gezelschap nog  met een drankje, een hapje en koffie met gebak getrakteerd bij lunchroom de Keyser.

Tekst en Foto’s, Henk van Dijk

Heemkundekring Helmont Zw-W

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 3 reacties

  1. Gert H.M. Bouten Reply

    Beste Henk, wederom dank voor deze bijzonder mooie foto-impressie. In één woord: gewoonweg fantastisch.

  2. Henny de Leeuwe-Kleijngeld Reply

    Wat een geweldige en mooie reportage.
    Aangezien ik in 1943 geboren ben is de kans groot dat ook ik met behulp van Anna op de wereld ben geholpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *