Veertig steekwapens ingeleverd bij inleveractie

Tijdens de wapeninleveractie ‘Drop je knife’ zijn 40 (steek)wapens naar het politiebureau in Helmond gebracht. Dat waren voornamelijk steekwapens. De inleveractie van steek- en nepwapens in Helmond was in de Week van de Veiligheid, van 11 tot en met 17 oktober.

Wat bij de politie opviel was dat er ook eenvoudige zakmessen en vleesmessen voor in de keuken tussen de ingeleverde wapens zaten. De gemeente is tevreden met de opbrengst. “Ieder mes dat van de straat is, is winst” zegt burgemeester Elly Blankma, “Het blijft zorgwekkend dat dit soort wapens zich onder de jeugd en andere mensen bevinden. Het bezit en gebruik van wapens kan zeer ernstige gevolgen hebben voor daders en slachtoffers. Vooral jongeren realiseren zich onvoldoende wat de risico’s zijn. Met deze campagne wilden we dit duidelijk maken.”

Over de inleveractie

De inleveractie van steek- en nepwapens in Helmond was in de Week van de Veiligheid, van 11 tot en met 17 oktober. Iedereen kon anoniem en straffeloos zijn mes of nepwapen inleveren bij de politie. De politie legde bij het inleveren niet vast wie het inleverde en waarom. Vooral jongeren en jongvolwassenen werden aangemoedigd hun steekwapen in te leveren. “Want iedereen moet in Helmond veilig kunnen wonen en werken. En daar kan iedereen op zijn manier een bijdrage aan leveren.”

Landelijke actie

De inleveractie in de Week van de Veiligheid was onderdeel van een landelijke actie van het ministerie van Justitie en Veiligheid, de politie en het OM. Alle gemeenten konden zich hierbij aansluiten. In totaal hebben zich meer dan 200 gemeenten aangemeld, waaronder Helmond.

Ingeleverde steekwapens tijdens de Week van de Veiligheid (foto: politie Helmond)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *