5 miljoen moeders op Moederdag

Het is vandaag de tweede zondag in mei en dat bekent dat het weer Moederdag is. Dit jaar telt Nederland bijna 5 miljoen moeders op Moederdag, blijkt uit cijfers van het cbs.

Moederdag is een dag om het moederschap te eren en om alle moeders in het zonnetje te zetten. Moederdag wordt over de hele wereld gevierd en is in 1916 ook naar Nederland overgewaaid. Er zijn dit jaar 78 duizend moeders bijgekomen, daarmee telt Nederland nu bijna 5 miljoen moeders op Moederdag.

De helft van deze 5 miljoen moeders heeft twee kinderen. Een op de vijf moeders heeft drie kinderen en nog eens een op de vijf heeft er één. In Helmond heeft 7% van de moeders vier of meer kinderen.

In het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond zijn er afgelopen jaar (2022) 1.473 kinderen geboren. Het Centrum voor Geboorte en Gezin heeft een jaaroverzicht gepubliceerd waarin staat dat er 747 jongen en 735 meisjes zijn geboren. Het jaar daarvoor (2021) kwamen er nog meer moeders bij in het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond, er werden toen namelijk 1.617 kinderen geboren.

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Fee van Riet - Redactie

Redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *