50 Helmonders vereeuwigd als helden

Voor zeker 4 jaar hangen de portretten van 50 Helmonders in het speelhuis voor het project Heldenketting van het Zuidelijk Toneel. De kunstwerken zijn gemaakt door Misha Hegeman, kersverse freelancer in de illustratiewereld.

Een groot deel van de “helden” waren aanwezig bij de officiële opening van de expositie. Na korte introducties van Hegeman, Artistiek Leider van het Zuidelijk Toneel Piet Menu en burgemeester Elly Blanksma gingen alle gasten naar de buitenzijde van het Speelhuis om de illustraties te bekijken.

Zes steden, 300 helden

In zes steden (Breda, Tilburg, Eindhoven, Roosendaal, Den Bosch en Helmond) werden vijftig inwoners op een unieke wijze geportretteerd om zo een grote heldenketting door Brabant heen te vormen. In het totaal dus 300 helden, maar daar stopt het niet bij. Het Zuidelijk Toneel is van plan om de ketting nog verder uit te gaan breiden.

Kunstenares

De Helmondse Misha Hegeman studeert momenteel af aan de kunstacademie in Den Bosch. De inspiratie voor de kunstwerken in Helmond haalde Hegeman uit de verhalen die haar verteld werden, maar ook uit nostalgie. Ze is gek op films en comics en werkt graag met intense kleuren en sfeer die ook daar in voorkomen. Het liefst werkt ze vooral digitaal, maar als ze echt iets op het doek zet dan doet ze dat meestal met acrylverf. Haar werk zal de komende jaren dus te zien zijn in het speelhuis.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *