50 procent automobilisten wil vaker naar het werk fietsen

Heerlijk toch, met je fiets van en naar het werk? Even lekker bewegen, ‘ontstressen’ en frisse energie opdoen. Nou, 50 procent van 1500 ondervraagde automobilisten in Zuidoost-Brabant is het daar roerend mee eens. Dat blijkt uit een onderzoek van het innovatieve mobiliteitsprogramma SmartwayZ.NL. 

Van alle mensen die in Zuidoost-Brabant met hun auto naar het werk reizen, staat driekwart open om te kiezen voor een duurzamer alternatief. Vooral voor de (elektrische) fiets en de deelscooter willen ondervraagden hun auto best vaker laten staan. Met name voor woon-werkafstanden tot 15 kilometer. Dat blijkt uit onderzoek van SmartwayZ.NL onder 1.500 automobilisten in Zuidoost-Brabant.

De belangrijkste inzichten zijn te lezen in de samenvattende factsheet hieronder.
Fiets meest kansrijke duurzame alternatief voor de auto in regio Zuidoost-Brabant

Dashboard

Alle resultaten van het onderzoek kun je bekijken via het online dashboard van brabant.nl/reisonderzoek. Met de resultaten kunnen gemeenten gerichte mobiliteitsmaatregelen en gedragsinterventies inzetten om duurzaam reisgedrag te stimuleren. 

SmartwayZ.NL

SmartwayZ.NL is hét innovatieve mobiliteitsprogramma in Zuid-Nederland. Doel is het verbeteren van de bereikbaarheid en het stimuleren van innovatie. De aanpak varieert van het ontwikkelen van slimme oplossingen en het stimuleren van duurzaam reisgedrag tot het verbreden van snelwegen en het verbeteren van vervoersknooppunten. Meer dan 200 partners werken binnen het programma samen, waaronder het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, de provincies Noord-Brabant en Limburg, diverse gemeenten, bedrijven en kennisinstellingen. Samen streeft men naar het realiseren van het slimste mobiliteitssysteem van Nederland.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *