50PLUS bij BuitensHuis: ‘Meer aandacht voor ouderen’

Aan tafel bij het radioprogramma BuitensHuis schoven op woensdag 19 januari Frans Mol en Marita van Lierop van 50PLUS aan. Voor Helmond geen onbekende partij, maar wel met wat nieuwe gezichten.

50PLUS is de tweede partij die aan tafel schoof bij het programma onder leiding van Henk Klarenbeek en Liam Toll. De lijsttrekker (Frans Mol) en de nummer 3 op de lijst (Marita van Lierop) kwamen tekst en uitleg geven bij verschillende onderwerpen uit hun partijprogramma.

Seniorenbeleid

Voor de partij staat het hoog in het vaandel dat er de komende jaren meer aandacht komt voor het seniorenbeleid in Helmond. “We hebben er aan gedacht om hier een nieuwe wethouder voor in het leven te roepen”, legt lijsttrekker Frans Mol uit. “Maar daarvoor is de portefeuille te klein. Daarom zien we graag dat dit onderdeel ondergebracht wordt bij een bestaande wethouder.”

50PLUS wil daarom ook gaan kijken naar onderwerpen als beveiliging van woningen voor ouderen; openbare toiletvoorzieningen; buurtbussen en nog veel meer. Ongeveer 50% van de inwoners van Helmond is 50+. “Het zou mooi zijn als wij onze twee zetels van nu kunnen behouden”, legt Marita van Lierop uit. “Maar de doelgroep is zo groot dat groei ook mogelijk moet zijn.”

In de uitzending komen nog veel meer andere onderwerpen aan bod. Zo leren we de nieuweling op het politieke speelveld beter kennen, er wordt gesproken over vuurwerkverbod en slimme mobiliteit.

De gehele uitzending (met techniek van Wiljon van Melis) is via Radio Gemist terug te luisteren.

BuitensHuis

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.