50PLUS voor behoud pand Torenstraat

De fractie van 50PLUS heeft aan het college van Burgemeester en Wethouders gevraagd om het pand naast de voormalige Gaviolizaal te behouden. De partij wil dat het een cultuurhistorische waarde krijgt en niet gesloopt wordt. Het college kan nog niets zeggen over de toekomst van het pand.

“Het college heeft mede in het kader van de aanstaande Omgevingswet opdracht gegeven onderzoek te doen naar de cultuurhistorische waarde van panden in onze stad. Daarbij is in eerste instantie voorrang gegeven aan het gebied vallend onder het nieuwe bestemmingsplan “Centrum III” dat momenteel ter inzage ligt. Het pand dat u noemt valt net buiten dat gebied”, laat het college in beantwoording op de vragen weten. Er vinden op dit moment ook nog onderzoeken plaats over de toekomst van meerdere delen van Helmond, waaronder die van het desbetreffende pand.

Ontwikkelingen De Waart

Volgens het college zullen de ontwikkelingen in De Waart, die door woonpartners wordt uitgevoerd, geen betrekking hebben op het pand van ORO. “Woonpartners zal wel de naastliggende ruimte ter hoogte van de voormalige Gaviolizaal en de Torenstraat ontwikkelen en er sociale huurwoningen toevoegen aan het centrum. Verder zijn ons geen ontwikkelingen rondom dit pand bekend.”

Foto:Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Dit artikel heeft 2 reacties

  1. phjm smits schellekens Reply

    Laat van dit prachtige pand een monument van maken ik heb hier vele herrineringen aan we hebben daar in de tuin vroeger heel veel mooie foto,s gemaakt van de 1ste communie en vele familie foto,s wij hebben daar om de hoek in de waardstraat gewoond sloop niet alle mooie panden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *