600 woningen extra in Brainport Smart District

In de regio Helmond is woningnood. Daarom wordt het stedenbouwkundig plan van Brainport Smart District aangepast. De belangrijkste aanpassing is dat het er maximaal 2100 woningen gebouwd gaan worden. in plaats van de 1500 woningen die eerder zijn genoemd.

Dit schrijft het college van burgemeester en wethouders van Helmond aan de gemeenteraad in een update over Brainport Smart District. Verder schrijft het college dat innovatie van groot belang is om van Brainport Smart District een unieke wijk te maken. Er zijn meerdere manieren om de financiering van deze innovatie te doen, zoals subsidies en leningen. De gemeente Helmond ontwikkelt een propositie, waarmee vooral wordt ingezet op nationale en Europese fondsen.

Ook melden burgemeester en wethouders dat het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties onlangs middelen heeft toegekend, waarmee de gemeente Helmond 500 tijdelijke woningen snel, betaalbaar en op een duurzame wijze kan realiseren. Eind dit jaar worden de eerste 60 tijdelijke woningen opgeleverd.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Erwin Peek - Redactie

Passie voor fotografie/video en speciaal natuurfotografie. Woonachtig in wijk Brandevoort en daar actief als redactie / fotografie voor DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *