70 jaar en ouder mogen per post stemmen

Mensen die de leeftijd hebben van 70 jaar of ouder, kunnen tijdens de aankomende Tweede Kamerverkiezingen via brief stemmen. De gemeente verstrekt daar nog in twee fases verdere informatie over. Eerst wordt de stempluspas verstuurd en daarna stembiljet met retourenvelop. Als beide binnen zijn kan er vanaf 10 maart gestemd worden.

Per post of inleveren bij afgiftepunt

De briefstem kan per post naar de gemeente gestuurd worden of ingeleverd worden bij het afgiftepunt in de Stadswinkel (F.J. van Thielpark 1). Met de stempluspas kan er ook in een stembureau gestemd worden.

De openingstijden van het afgiftepunt zijn: woensdag 10, donderdag 11 en vrijdag 12 maart van 9.00 tot 17.00 uur, maandag 15 maart van 9.00 tot 19.00 uur, dinsdag 16 maart van 9.00 tot 17.00 uur en woensdag 17 maart van 7.30 tot 21.00 uur.

Volmacht bij briefstemmen

Bij het gebruik van een brief stem, of dat via de post is of ingeleverd bij de stadswinkel, kan er geen gebruik gemaakt worden van volmachten. De stempluspas kan wel worden meegegeven aan iemand anders die als volmacht dient. De brief mag wel door iemand anders ingeleverd worden bij het afgifte punt.

Meer weten over de Tweede Kamerverkiezingen in Helmond? Kijk op www.helmond.nl/verkiezingen.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *