Elke zaterdag tussen 17.00 en 19.00 uur is het op Omroep Helmond radio tijd voor It’s Music Time. En vandaag, 4 juli, was dat al voor de 700-ste keer. Ron Smits en Andy Johann zorgen dus maar liefst al 700 zaterdagen voor een programma met gevarieerde muziek. Vanwege deze mijlpaal werden de twee presentatoren verrast in de radiostudio in de Cacaofabriek.

Al 18 jaar geleden begon Ron Smits met het muziekprogramma. Later ging hij over op duopresentatie en vroeg hij er Andy Johann bij. Die laatste was met Andy’s Soulclub ook al actief voor Omroep Helmond. De twee programma’s gingen als het ware in elkaar op. Er wordt Nederlands, Engelstalig, Italiaans, Frans, Duits, Vlaams, Spaans en soms ook Zuid-Afrikaans gedraaid. En natuurlijk ook instrumentale nummers. Het gaat om muziek van 1950 tot het heden. Ze bereiden het programma samen voor, maar kunnen allebei toch ook hun eigen stempel drukken. Het klikt tussen beide presentatoren. “We zitten als de Helmondse Bud Spencer en Terence Hill samen in het ‘radiohok’ en zijn eigenlijk onafscheidelijk geworden”, vertelt Ron. De twee hebben veel lol samen en maken ook wel eens een foutje, maar een kniesoor die daar over zeurt.

Ron en Andy zijn van plan nog lang door te gaan, zolang de gezondheid het toelaat. Andy is tien jaar ouder dan Ron en hij is blind, maar dat weerhoudt hem niet om wekelijks in de radiostudio  zijn muziek te laten horen. “Radiomaken is ontspanning”, lacht hij. Het lijkt er dan ook op dat ‘Bud en Terence’ van plan zijn om er samen oud mee te worden. En Omroep Helmond met hen.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *