86e editie Kunstlokaal42 over Museum Helmond

Op woensdag 16 november vind de 86e editie van Kunstlokaal42 plaats. Deze zal in het teken staan van Museum Helmond.

Museum Helmond heeft sinds 5 september een nieuwe directeur, Esther Hartzema. Woensdag is Esther Hartzema te gast bij Lokaal42. Hier zal ze vertellen over haar loopbaan en wat ze meebrengt naar het museum. Ook wordt er stil gestaan bij de uitdagingen en kansen die spelen in museumland en geeft ze een grove doorkijk op de toekomst van Museum Helmond.

Ook zal er aandacht zijn voor de lopende exposities in de Kunsthal van Museum Helmond: ‘Walker Evans Revisited en ‘Now’ van Andrej Roiter. In ‘Walker Evans Revisited’ zien we werk van hedendaagse fotografen die werken in de geest van Walker Evans. Ze zijn geïnspireerd door zijn fotografie van het dagelijkse leven: mensen die hij op straat tegenkwam, bijzondere gebouwen en objecten. Sommige kunstenaars bezoeken locaties die bekend zijn uit foto’s van Evans en weer anderen reageren heel direct.

Nieuwe rubriek: het biermoment

Op het eind van de avond zal Jurr Buijinck, uitbater van Lokaal42 en groot bierkenner, iets vertellen over een nieuw bier in het assortiment, al dan niet passend bij het seizoen of onderwerp. Uiteraard kunt u het betreffende biertje na afloop drinken.

Het belooft woensdag 16 november wederom een boeiende avond te worden. Uiteraard is er na afloop ruimte voor vragen en discussie.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Lokaal42

Lokaal42 is centraal gelegen op de markt in Helmond. We willen een ontmoetingsplaats zijn voor jong en oud, voor stropdassen & werkpak, voor alles en iedereen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.