91 lege stoelen voor verkeersdoden

Zaterdag 24 september staan er 91 lege stoelen op de markt in Helmond. We staan dan stil bij het belang van de verkeersveiligheid in Noord-Brabant. Er staat zaterdag een lege stoel voor elk dodelijk verkeersslachtoffer in Noord-Brabant van vorig jaar.

De stoelen zullen van 12.00 tot 17.00 uur op de markt staan. ‘De lege stoel’ maakt de onveiligheid in het verkeer zichtbaar. Vorig jaar daalde het aantal verkeersdoden in Brabant van 99 naar 91, maar elk verkeersslachtoffer blijft er een te veel. Brabantse verkeersveiligheidspartners willen met de lege stoelen aandacht vragen voor veilig verkeer.

Gedurende de middag kun je als voorbijganger in gesprek gaan met Leden van het Team Verkeersveiligheid van de Provincie Noord-Brabant. Gedeputeerde Suzanne Otters-Bruijnen en wethouder Arno Bonte van gemeente Helmond zullen van 13.00 tot 14.00 uur aanwezig zijn op de Markt.

Brabant gaat voor NUL verkeersslachtoffers, dat is het motto waaraan gemeenten, provincie, politie, Rijkswaterstaat en ook scholen in Noord-Brabant gezamenlijk werken. Deze campagne is bedoeld om Brabanders te stimuleren meer alert te zijn in het verkeer. Uit onderzoek blijkt namelijk dat menselijk gedrag negen op de tien keer  de oorzaak van een verkeersongeluk is. Dat kan verschillende oorzaken hebben zoals afgeleid zijn tijdens het rijden, te hard rijden of alcohol of drugs in het verkeer.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Fee van Riet - Redactie

Stagiaire Redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.