Het is vandaag 4 oktober en dat betekent dat het weer dierendag is. Bij de Pannehoeve weten ze als geen ander hoe belangrijk dieren kunnen zijn voor mensen. In deze video zie je Storm, een van de aaihonden die op bezoek komt bij de Pannehoeve. Storm komt graag langs om eens lekker geaaid te worden door de bewoners.

Een paar keer in de week komen er bij de Pannehoeve aaihonden langs. De aaihond gaat mee een van de afdelingen op. Om daar vervolgens eens lekker geaaid te worden en de bewoners een lach op het gezicht te bezorgen. Op dierendag mogen deze aaihonden, hun baasjes en de bewoners die zij zo blij maken, wel even in het zonnetje gezet worden.

De aaihonden zijn erg belangrijk voor de bewoners. Zodra een van de aaihonden binnenkomt, is er meteen reuring op de afdeling. Je ziet de mensen ontwaken uit hun slaap en even uit hun wereldje komen. De bewoners leven even op. Mensen die zelf vroeger een hond hebben gehad vinden het fijn om weer eens een hond te voelen, lekker te knuffelen en wat koekjes te geven.

De dieren hebben een enorm positief effect op de bewoners. Zo blijkt maar hoe belangrijk dieren kunnen zijn voor mensen. Ken je iemand die eenzaam is of even niet zo lekker in zijn of haar vel zit, ga dan (als de mogelijkheid er is) eens langs met je huisdier. Dit kan zorgen voor een hele brede glimlach, die misschien wel zo hard nodig is.

Bij de Pannehoeve willen ze natuurlijk zo vaak mogelijk de bewoners even met de aaihonden laten knuffelen. Ze zijn dan ook op zoek naar enthousiaste vrijwilligers met een huisdier dat van knuffels en koekjes houdt. Als vrijwilliger kun je heel veel betekenen voor de bewoners. Je krijgt er heel veel dankbaarheid en blije gezichten voor terug.

Voor meer informatie kun je mailen naar dhbaywatch@msn.com

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Fee van Riet - Redactie

Redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *