Het wijkteam van LEVgroep Helmond Centrum-Binnenstad, jongerenorganisatie We Are In Charge en de ondernemersvereniging Hé Heistraat organiseerden woensdag 19 april een iftar voor bewoners van Helmond Centrum-Binnenstad.

“Voor deze avond waren 250 plaatsen uitgegeven,” vertelde M’hammed Yahia, coördinator van We Are In Charge en LEVnetwerker, voor DitisHelmond-tv. Bewoners van Helmond Centrum en Binnenstad konden zich aanmelden bij de LEVgroep. Of een aanmeldingsformulier inleveren bij winkeliers in de Heistraat. Deelname was gratis.

Iftars zijn de maaltijden die tijdens de ramadan direct na zonsondergang worden genuttigd. Iftar betekent ‘verbreking van het vasten’. De vastenmaand staat bij veel moslims in het teken van verbinden. Samen eten is daar een onderdeel van. Afgelopen woensdag namen moslims en niet-moslims plaats aan de lange tafels. Na zonsondergang mochten zij hun maaltijd gebruiken.

Op donderdagavond 20 april eindigde de ramadan en startte Eid-al-fitr, het suikerfeest, wat 21 april de gehele dag gevierd wordt.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *