De opening van het nieuwe Parc Verde, in Helmond West aan de Mierloseweg, kon in november 2021 geen doorgang vinden. Ook hier gooide de coronaregels roet in het eten en moesten de geplande festiviteiten worden afgelast. Er was al een mooi openingsfeest in elkaar gezet, maar het werd door de gemeente weer afgeblazen. Er zouden straatnamen van bekende Helmonders, die hier in deze nieuwe wijk vernoemd zijn, worden onthuld.

Een van de straten werd vernoemd naar onze bekende Helmonder Addy Kleijngeld. Addy was niet alleen wereldberoemd in Helmond, maar ook in de wereld. Hij was de beroemde accordeonist, musicus, componist, tekstdichter, talentscout, producer en manager van Heintje Simons  uit Limburg. Op 29 december 2021, zou hij bij leven, 99 jaar geworden zijn. Hij heeft een ongekend mooie carrière op gebouwd, in zijn toch maar korte leven, want Addy is al te vroeg op 54-jarige leeftijd overleden. In 2022, het jaar dat Addy 100 jaar zou zijn geworden, viert Accordeonvereniging Helmond A.K, haar 70-jarig bestaan.

De biografie van Addy Kleijngeld  http://www.addykleijngeld.nl/

Op deze site vindt u de hele biografie terug van het leven van Addy Kleijngeld en het is zeer de moeite waard dit te bekijken.

Omdat er natuurlijk, zoals overal in Helmond, ook veel nieuwe en ook jonge bewoners van buiten Helmond hier komen wonen, had de familie een plan bedacht om hun Addy toch nog te laten leren kennen. Zij hebben van deze accordeonvirtuoos, een grote cd-selectie samengesteld, van stukken uit zijn grote repertoire. Deze cd met een 25-tal muziekstukken,  is op donderdag 6 januari door de “Vrienden van Addy Kleijngeld en accordeonvereniging Helmond A.K.”, aan alle bewoners van de Addy Kleijngeldstraat aangeboden. Hiermee hoopt de familie iets te hebben toegevoegd aan de naam van de Addy Kleijngeldstraat , waarin zij zijn komen wonen. Er bleken zelfs bewoners bij te zijn, waarvan hun vaders nog ooit als leerling bij Addy Kleijngeld, op accordeon les te zijn geweest. Er waren op verschillende plaatsen schitterende reacties van de bewoners, die een enveloppe in ontvangst mochten nemen.

© Tekst, Henk van Dijk

© Foto’s, Henk van Dijk en archief A.K.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 4 reacties

 1. Bep van Lierop Reply

  Dit is een heel mooi gebaar om zijn 100 ste levensjaar te vieren met een mooie straatnaam naar hem te vernoemen. Addy heeft het verdiend.

 2. Gert H.M. Bouten Reply

  Beste Henk,
  Bedankt voor deze mooie fotorapportage.
  Wat een fantastisch gebaar om Addy op deze wijze in ere te houden.

 3. P. v.d. Brug Reply

  Een prachtig eerbetoon aan de man, die deze eer niet zocht maar hem wel verdiende , die hem terecht na vele jaren is toegekend.

 4. Berry Smits Reply

  Hoi Henk

  Wist je dat het initiatief om een straatnaam vermelding voor Addy ( was eerst Addy Kleingeldplein) ooit werd aangevraagd/opgestart door Theo van Mullekom?! De straatnamencommissie stemde daar destijds mee in! Theo had al een heel draaiboek opgesteld ivm de onthulling een had hiermee contacten gelegd met Heintje Simons, die overigens al had toegezegd. Jammer allemaal geen doorgang kunnen vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.