Aanhoudingen na rellen Helmond Sport-FC Den Bosch

Naar aanleiding van de rellen op 6 mei na de wedstrijd Helmond Sport en FC Den Bosch in Helmond heeft de politie afgelopen week een 22-jarige verdachte uit Rosmalen en een 35-jarige verdachte uit ‘s-Hertogenbosch opgepakt.

Na afloop van de wedstrijd in Helmond zochten supporters van de twee voetbalclubs elkaar op. Er ontstond een agressieve en dreigende situatie. Door een forse inzet van agenten die in linie tussen de supporters stonden, lukte het om de situatie onder controle te krijgen.

Mishandeling en bedreiging van agenten
Tijdens de rellen richtte de agressie zich ook tegen de politie. Er werd met straatstenen, vuurwerk en drankblikjes naar agenten gegooid. Ook gebruikten supporters broekriemen om politiemensen en politiehonden te slaan en zijn van zes politievoertuigen ramen ingegooid. Vanzelfsprekend heeft dit geweld veel impact gehad op de politie.

Vervolg
Onder andere op basis van beschikbare camerabeelden konden de afgelopen week de eerste raddraaiers worden opgepakt. Naast het bekijken van de camerabeelden wordt ook onderzoek gedaan naar de beelden van bodycams van agenten. De politie sluit daarom niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen.
Mogelijk worden de beelden in een later stadium openbaar gemaakt. Supporters die willen voorkomen dat ze zelf hierop herkenbaar te zien zijn worden opgeroepen zich dan te melden bij de politie.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.