Aanhoudingen voor handel verdovende middelen

Drie aanhoudingen voor de handel in en bezit van verdovende middelen. Dat was het resultaat van een integrale actie op donderdag  2 december in de binnenstad van Helmond. Tijdens deze actie werkten politie, OM, gemeente Helmond, veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost en Senzer samen met een gezamenlijke ambitie: het creëren van een veilige en leefbare binnenstad. De integrale acties zoals deze die met regelmaat plaatsvinden zijn onderdeel hiervan.

Dat deze actie loont, dat bleek wel bij een inval in een horecazaak. Daar hield de politie de eigenaar aan voor  handel in verdovende middelen. Ook werden er twee klanten aangehouden voor bezit en handel in verdovende middelen. Er werd een handelshoeveelheid cocaïne en hasj, een voertuig, een geldbedrag en gegevensdragers in beslag genomen. Een van de klanten bleek onrechtmatig in Nederland te verblijven.

Verkeersovertredingen en bekeuringen

Tijdens een controle schreef de politie bekeuringen uit voor diverse verkeersovertredingen. Zo is er een persoon beboet voor een wheelie op een vluchtheuvel, een persoon voor het niet hebben van een rijbewijs en een ander voor het gebruik van een mobiele telefoon in de auto. Van een persoon is zijn bromfiets in beslag genomen.

(Anoniem) melden van verdachte zaken helpt

Meldingen van inwoners helpen bij de aanpak van criminaliteit. Inwoners die verdachte situaties zien of het vermoeden dat er in hun buurt criminele activiteiten plaatsvinden, kunnen dat melden bij de politie via 0900 88 44. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *