Er zijn momenteel  twee bedrijven in de weer om het karwei in en om Loods 20 te klaren. Het buitengebeuren wordt nu onder handen genomen om onder andere de parkeergelegenheid  aan te leggen en daar waar nodig de hele boel te bestraten, zodat alles goed bereikbaar is.

Binnen wordt de afwerking en verfraaiing door het bedrijf Cianola uit Helmond aangepakt. Het bedrijf bekleedt eerst de wanden waar dat al kan, volgens het plan dat op tekeningen staat aangegeven. Vervolgens komt de houtbewerkingsgroep in actie en plaatst de afscheiding en tussenwanden in het EDAH museum, die vervolgens hierna   weer onder handen wordt genomen en worden voorzien van kleuren en afbeeldingen. Het geheel gaat er in ieder geval heel fraai uit zien. In de foto-impressie ziet u een deel van de werkzaamheden zoals het er nu uitziet.

In het Orgelmuseum  wordt volgende week begonnen met aankleding en verfraaiing.  Orgelbouwer Martin Conrads zal beginnen met de opbouw van de orgels op 4 november aanstaande. Hij zal minimaal een week nodig hebben. Daarna komt de bar erin en dan zal de vloerbedekking erin komen in de vorm van pvc met parket look… De vrijwilligers van het Orgelmuseum hebben de nodige voorbereidingen getroffen om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Daarnaast is het bestuur nog op zoek naar vrijwilligers die het museum willen komen versterken op deze schitterende locatie. Gedacht wordt aan gastvrouwen en gastheren welke zij intern zullen opleiden. Voor meer info kan men zich tot de voorzitter wenden die bereikbaar is op 06 5478 3600. Het is te hopen dat er dan, over niet te lange tijd, weer genoten kan worden van beide musea.

Tekst en foto’s, Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van DitisHelmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont

Dit artikel heeft 3 reacties

  1. Avatar
    Gert H.M. Bouten Reply

    Wederom een prachtige reeks foto’s. Met deze impressie weet je precies wat er gaande is. Helmond wordt steeds fraaier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *