Aanleg glasvezel in Leonarduswijk en Steenweg

Glasvezel Helmond legt in heel de stad glasvezel aan. Inmiddels zijn negen wijken in Helmond van glasvezel voorzien. Nu is het de beurt aan de Leonardusbuurt en Steenweg en omgeving. Eerst wordt er gekeken of voldoende mensen gebruik willen maken van glasvezel. Tot 1 juni kunnen inwoners en bedrijven van deze twee buurten zich aanmelden voor glasvezel. De aanleg gaat door als 25 procent van de inwoners ‘ja’ zegt tegen glasvezel.

Wethouder Serge van de Brug: “Na Helmond-Oost als negende wijk, volgen nu de Leonarduswijk en Steenweg en omgeving. In deze tijd van corona zien we nog eens extra het belang van een goede verbinding. Zeker als ik kijk naar zorg, onderwijs, werk en welzijn. Denk aan langer thuis kunnen wonen, ziekenhuiszorg op afstand, online werken en onderwijs en een veiligere leefomgeving. Dat vraagt allemaal om een goede en betrouwbare digitale verbinding en dat biedt glasvezel.”

Eerst aanmelden, dan graven

Bewoners van de Leonardusbuurt en Steenweg en omgeving hebben tot juni 2021 de tijd om aan te geven of ze direct willen meedoen. De aansluitkosten zijn dan gratis en ze ontvangen een extra korting op een abonnement. Als minimaal 25% van alle inwoners meedoet, dan start daarna de aanleg van het glasvezelnetwerk en worden de eerste huizen aangesloten.

Laat je informeren 

In deze corona tijd is het niet mogelijk om een informatieavond te organiseren. Daarom komt Glasvezel Helmond huis-aan-huis langs in de wijken om informatie te geven over de mogelijkheden. Ook is er een keuzehulp op www.glasvezelhelmond.nl. Inwoners kunnen ook informatie en adviezen op maat krijgen via Glasvezel Helmond, zowel telefonisch, per mail of persoonlijk op afspraak in de Glasvezelwinkel aan de Markt 15 in Helmond.

Glasvezel Helmond kan ook meer informatie geven over de aanbieders van internet-, televisie- en telefoniediensten TriNed, Plinq, FiberNL en Breedband Helmond. En over de speciale zorg- en huisbeveiligingsdiensten via glasvezel van Akkedeer en Mextal.

Slimme ondersteuning thuis

Glasvezel is zoveel meer dan snel internet en tv. Het is een basisvoorziening waarmee inwoners, ondernemers en onderwijsinstellingen in Helmond gebruik kunnen maken van digitale diensten en klaar zijn voor de toekomst. Glasvezel is niet alleen de snelste en meest stabiele verbinding, maar zorgt er ook voor er meer mogelijkheden zijn voor werken vanuit huis en dat kwetsbare mensen langer en veiliger thuis kunnen wonen door middel van slimme ondersteuning thuis.

Glasvezel voor heel Helmond

Glasvezel Helmond is het samenwerkingsverband tussen gemeente Helmond en de lokale glasvezelspecialist e-Quest. Zij zorgen van 2019 tot en met 2021 voor een open en veilig glasvezelnetwerk in Helmond. Glasvezel is de snelste en meest energiezuinige verbinding voor internet, televisie, telefonie en overige digitale diensten. De gemeente ziet glasvezel als een nutsvoorziening, zoals elektriciteit en de riolering.

Meer weten? Kijk dan op www.helmond.nl/glasvezel en www.glasvezelhelmond.nl

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *