Vrijdagmiddag is het begin gemaakt met de aanleg van Zonnepark Hazenwinkel op de grens van Geldrop, Mierlo en Nuenen.

Voet Gulbergen 

Aan de voet van de Gulbergen, op de gronden van de familie Verhoeven, komen op een terrein van 11 hectare zonnepanelen liggen, bestemd  voor de zonnestroominstallatie. Op het in totaal 18 hectare grote terrein komen de zonnepanelen grotendeels  uit het straatbeeld te liggen, maar wel met een uitkijkmogelijkheid. Met de onthulling van een groot bord door de familie Verhoeven werd het startsein voor het zonnepark gegeven.

Van varkens naar zonnepanelen

De familie had in het verleden een varkensbedrijf, vertelde zoon Bob Verhoeven voor de camera van Dit is Helmond. Aangezien het onduidelijk is wat er in die sector gaat gebeuren, besloot de familie op haar grond zonnepanelen te leggen. Hiervoor legde zij contact met Coöperatie Morgen Groene Energie Gulbergen u.a. en KiesZon (100% dochterbedrijf van Greenchoice).

6.500 huishoudens voorzien van energie

29.088 zonnepanelen komen er te liggen, die straks 16.360.000 kWh stroom per jaar produceren. Dat is goed voor gemiddeld 6.500 huishoudens. “Daarmee stoten we elk jaar bijna 11 miljoen kilo CO2 minder uit”, zegt Andries Mulder van Energiecoöperatie Morgen Groene Energie. Dit alles wordt beheerd door Zonnepark Hazenwinkel BV.

Ook inschrijven inwoners Helmond 

Mulder roept inwoners van Helmond op om in te stappen. Je kunt je tot 1 december 2023 vrijblijvend aanmelden voor de wachtlijst Zonnepark Hazenwinkel. Op de vraag waarom er niet eerst daken vol werden gelegd was Andries Mulder duidelijk: “Je moet ze hebben. Maar als er bedrijven zijn die dat willen, houden wij ons van harte aanbevolen.” De Energiecoöperatie is in 2011 in Nuenen opgericht. Later werd zij ook actief in Helmond en Geldrop-Mierlo.  

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Dit artikel heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *