Aanmelden collectieve aanvullende verzekering

Iedereen die in Nederland woont of werkt, moet een basisverzekering hebben. Met een basisverzekering kunt u naar de huisarts, het ziekenhuis of de apotheek. Heeft u een minimuminkomen en zorgkosten die de basisverzekering niet vergoedt? Maak dan gebruik van de gemeentelijke collectieve aanvullende verzekering (CAV).

De gemeente biedt samen met zorgverzekeraar CZ een eigen collectieve aanvullende ziektekostenverzekering aan. Deze verzekering is speciaal voor mensen met een laag inkomen. U kunt zelf een keuze maken uit pakketten voor de basisverzekering en de aanvullende verzekering. Weet u niet goed welk pakket het beste bij uw situatie past? Maak dan gebruik van de keuzehulp op www.gezondverzekerd.nl.

Overstappen

Bent u verzekerd bij CZ? Dan kunt u het hele jaar overstappen naar de CAV. Bent u verzekerd bij een andere zorgverzekeraar, dan kunt u zich jaarlijks aanmelden van oktober tot 31 december. U kunt zo per 1 januari deelnemen.

Wilt u een collectieve aanvullende verzekering aanvragen?

Meld u dan rechtstreeks aan bij CZ via www.gezondverzekerd.nl. Op die manier aanmelden werkt het snelst. U kunt ook een schriftelijke aanvraag indienen. Vraag het aanvraagformulier dan op bij de afdeling Zorg en Ondersteuning van de gemeente via 14 0492

Vragen of meer informatie

Heeft u vragen over de verzekering, dan kunt terecht bij de CZ-winkel aan de Molenstraat 223 (Helmond) of bel 088 555 7777. Meer informatie over de collectieve aanvullende verzekering en de voorwaarden vindt u www.gezondverzekerd.nl en op www.helmond.nl/cav.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.