Aanmelden nog mogelijk voor digitaal Energiecafé

De gemeente Helmond en Energiehuis Helmond houden vanavond 9 december vanaf half acht een digitale bijeenkomst van het Energiecafé over veranderingen in de energievoorziening van Helmond. Aanmelden is nog mogelijk is tot 16.30 uur. Alleen dan is het nog mogelijk om de gegevens te ontvangen die nodig zijn om deel te nemen.

In deze coronatijd is het onmogelijk om een bijeenkomst in het Energiehuis te houden. Om via een beeldverbinding informatie te delen is een computer, laptop of telefoon met ingebouwde camera, microfoon en luidsprekertje nodig.

Via https://www.energiehuishelmond.nl/aanmelden-energiecafe-9-december/ kunt u zich vandaag nog aanmelden voor deelname.

Presentaties

Namens de gemeente Helmond spreken Daniëlle Valkenburg (programmamanager energietransitie), Steven Rooijmans (projectleider duurzame en gezonde stad), Maartje Vos-Swinkels (projectleider ‘haal meer energie uit je huis’). Voor Energiehuis Helmond zijn Berrie Horsten (voorzitter) en Kees Bakker (coördinator) de sprekers.

Programma

In 2050 wordt Helmond verwarmd via energie die opgewekt wordt via duurzame energiebronnen. Een verre stip aan de horizon. Maar ook nu zet Helmond stappen voor deze energietransitie. Benieuwd wat er allemaal al gebeurt en welke plannen er zijn voor de toekomst? Graag praten deskundigen vanuit de gemeente en Energiehuis Helmond u bij tijdens het Online Energiecafé.

Op de agenda staan onderwerpen als:

  • De Regionale Energiestrategie (RES) waarbij met gemeenten binnen Metropool Regio Eindhoven samengewerkt wordt aan plannen voor duurzame energiebronnen in Zuidoost-Brabant, zoals zon- en windenergie
  • Stand van zaken van de energietransitieplannen van gemeente Helmond
  • Vragenronde (deelnemers kunnen via een chat-functie vragen stellen)
  • Wat kunnen bewoners zelf al doen? Zoals de actie ‘Haal meer energie uit je huis’
  • Ontwikkeling onafhankelijk informatiecentrum Energiehuis Helmond voor de regio

Het online programma start om 19.30 uur en is om uiterlijk 21.00 uur afgelopen. Iedereen is welkom om gratis deel te nemen aan het Energiecafé.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *