Aanmelden voor nieuwe activiteitenboekje 55-plussers

In februari volgend jaar lanceren Jibb+, Cultuur Contact, LEV Groep en Aandacht voor Ouderen een nieuwe Activiteitengids 55+, vanuit het platform Sport en Cultuur Helmond. Ook deze tweede uitgave staat ‘boordevol leuke activiteiten’, aldus de gezamenlijke initiatiefnemers. Het aanmelden van activiteiten voor opname in het boekje is geheel gratis.

Het online platform Sport en Cultuur Helmond (www.sportencultuurhelmond.nl) maakt het voor alle inwoners van gemeente Helmond mogelijk om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de verenigingen en maatschappelijke instellingen in de stad. Kristian van den Nouwlant werkt als buurtsportcoach bij Jibb+ en is één van de initiatiefnemers van de activiteitengids: “We zien dat ouderen minder snel het contact opzoeken of nieuwe activiteiten gaan ondernemen. De activiteiten die in de gids komen te staan zijn dan ook gericht op het meedoen, ontmoeten en activeren van de mensen. Dat kan zijn op het gebied van sport en bewegen, een creatieve activiteit, maar bijvoorbeeld ook samen koken of een koffie-uurtje in de wijkcentra.”

Een kans

Het aanbod van zorgorganisaties, fysiotherapeuten en KBO’s kunnen ook in de activiteitengids komen te staan, zolang de activiteit maar toegankelijk is voor externe deelnemers. “Dit biedt voor vele organisaties een kans”, zegt Van den Nouwlant. “Ervaring leert dat een deel van de deelnemers na een kennismaking ook sneller terugkomt of zelfs lid wordt.”

Meld activiteiten aan

Het aanmaken van een account en toevoegen van activiteiten is helemaal gratis voor de aanbieders. Ook aan de activiteitengids zijn geen kosten verbonden. Het aangemelde beweeg-, cultuur en ontmoetingsaanbod voor de 55-plussers wordt gepresenteerd in een activiteitengids. Van den Nouwlant: “Om een zo veelzijdig mogelijk aanbod te bieden in Helmond, roepen we alle aanbieders op om zich bij dit mooie project aan te sluiten.” Om als aanbieder in de Activiteitengids 55+ te komen, is het belangrijk dat activiteiten vóór 22 december via www.sportencultuurhelmond.nl zijn toegevoegd. “Hopelijk doen ze dat de komende weken massaal. Zodat we het boekje met elkaar ook dit jaar weer tot een groot succes kunnen maken”, besluit Van Nouwlant.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de Activiteitengids voor 55+, neem dan contact op met een van de initiatiefnemers:

Jibb+ | 0492 347 071 | sportaanbieders@jibbplus.nl
CultuurContact | 0492 476 654 | info@cultuur-contact.nl
LEV Groep | 06 89 97 40 75 | chantal.cox@levgroep.nl

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *