Aanmelden voor overgebleven vaccin; vervroeg je prik

Op vaccinatielocaties kan aan het einde van de dag  wat vaccin overblijven (het ‘surplus’). Door nauwkeurig te werken en slim om te gaan met het bereiden van het vaccin tegen sluitingstijd, is de hoeveelheid overgebleven vaccin minimaal. Het gaat om enkele vaccinaties die mogelijk kunnen ‘overblijven’. Deze vaccinaties mogen nu gezet worden bij mensen  op vrijwillige basis. Inwoners uit de regio Brabant-Zuidoost kunnen zich daarvoor aanmelden. Ze moeten binnen maximaal 15-20 min op de locatie in Helmond of Eindhoven kunnen zijn.

Iedereen wordt sowieso via de reguliere vaccinatiestrategie uitgenodigd. Door het zogenaamde surplus is het alleen mogelijk om iets eerder gevaccineerd te worden. Aanmelden kan via www.ggdbzo.nl/vervroegjeprik

Spelregels

Via de website kun je je aanmelden, daar staan alle spelregels. Al een afspraak? Ook dan is aanmelden mogelijk. Het is belangrijk dat je na de oproep binnen maximaal 15-20 min op de vaccinatielocatie in Helmond of Eindhoven kunt verschijnen. Wanneer je aan de beurt bent voor een vaccin uit het surplus, ontvang je tussen 16:45 uur en 17:30 uur een telefoontje. Je kunt niet zelf kiezen welk vaccin je krijgt, wel kun je een voorkeur voor Janssen aangeven. Momenteel prikken we met mRNA-vaccins (Pfizer of Moderna) en Janssen.

Prikangst? Je wordt geholpen
Voor het begeleiden van mensen met prikangst heeft de GGD assistenten op de locaties. Zij helpen mensen met prikangst door het proces heen. Daarvoor is geen extra wachttijd en er is aandacht én afleiding.

 

 

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *