Aanpak jeugdoverlast in de wijk Mierlo-Hout

Het is de politie opgevallen dat er de laatste weken redelijk veel jeugd op straat is in de wijken Mierlo-Hout en Brandevoort. Daar is uiteraard zeker niets mis mee als je je aan de coronaregels houdt.

“Echter zien we ook dat er op bepaalde plaatsen in deze wijken overlast wordt veroorzaakt, brandjes worden gesticht en er mishandelingen en vernielingen worden gepleegd. Dit is zeker niet de bedoeling en maakt het voor de inwoners van deze wijken er niet gezelliger op”, aldus de politie.

“De afgelopen tijd hebben we de jeugd die zich hier meer bezig houdt al aangesproken en sommige ouders hebben we van dit ongewenste gedrag op de hoogte gesteld. We zien alleen dat dit kennelijk niet voldoende is om er een eind aan te maken.”

“We zullen dan ook de komende tijd extra gaan besteden aan dit negatieve gedrag en zullen daarbij onder ander gebruik gaan maken van een artikel uit de Algemene Politie Verordening (APV) van de gemeente Helmond, waardoor het mogelijk is dat je wordt aangesproken en bekeurd als je met meer dan 3 personen bij elkaar staat op overlastplekken.”

“We hopen zo het ongewenste gedrag terug te dringen.” Wil je meer weten over welk artikel het gaat kijk dan op deze site https://bit.ly/38Ch4oU bij artikel 2.1.1.1 Samenscholing en ongeregeldheden. Bron: www.politie.nl

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *