Aanslag afvalstoffenheffing bij meer dan zes ledigingen restafvalcontainer

De afvalstoffenheffing is in 2021 gesplitst in een vast en een variabel deel. Bij het vaste tarief zijn de eerste zes ledigingen inbegrepen. Hiervoor hebben inwoners begin 2021 een aanslag ontvangen. Hebben zij hun restafvalcontainer in 2021 meer dan zes keer laten legen? Dan ontvangen zij binnenkort een aanslag. De aanslagkomt in de brievenbus of in de berichtenbox van MijnOverheid.  

Extra betalen voor extra ledigingen

Op de aanslag staat wat men extra moet betalen voor de extra ledigingen bovenop de zes ledigingen die in het basistarief zitten. “Een paar voorbeelden: Heeft u in 2021 de restafvalcontainer acht keer aan de straat gezet? Dan betaalt u dus extra voor de twee ledigingen bovenop de zes ledigingen. Heeft u de restafvalcontainer 10 keer de restafvalcontainer aan straat gezet? Dan betaalt u extra voor vier ledigingen.”

Aantal ledigingen in te zien via het e-loket

Mensen kunnen het aantal keren dat de restafvalcontainer in 2021 aan straat is gezet nakijken in het e-loket. Dit is het digitale belastingloket van de gemeente. Kijk daarvoor op www.helmond.nl/belastingen.

Niet iedereen ontvangt een aanslag

Mensen die de restafvalcontainer in 2021 maximaal zes keer hebben laten legen? Of die wonen in een woning met gezamenlijke afvalinzameling (bijvoorbeeld hoogbouw)? Die krijgen geen aanslag.

Kunt u de aanslag niet betalen?

“Had u het afgelopen jaar recht op kwijtschelding en heeft u dit gekregen? Dan hebben we daar bij de aanslag voor de afrekening al rekening mee gehouden. Had u afgelopen jaar geen kwijtschelding, maar is uw situatie in de tussentijd veranderd? Dan kunt u alsnog kwijtschelding aanvragen. Op www.helmond.nl/kwijtschelding leest u hierover meer.”

Nog vragen over de aanslag?

Kijk op www.helmond.nl/belastingen. Daar staat onder andere meer informatie over de afvalstoffenheffing, kwijtschelding, bezwaar indienen en automatische incasso. Bellen kan ook. Dat kan elke werkdag tussen 8.30 en 17.00 uur. Het telefoonnummer is 14 0492.

Liever aanslag digitaal ontvangen?

Dat kan via MijnOverheid. Daarvoor is wel een DigiD nodig. Daarmee is gemakkelijk een account aan te maken op www.mijnoverheid.nl.

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Yolanda van Heugten Reply

    Raar dat wij extra moeten betalen terwijl hoogbouw gewoon alles in 1 kliko gooien dus eigenlijk is dit wel een beetje krom
    Wij moeten alles splitsen en daar zit alles in dezelfde bak hmm graag wil ik hier een verklaring voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.