Aanslag gemeentelijke belastingen

Iedere inwoner van Helmond betaalt mee aan onze stad. Daarom betaalt u belasting aan de gemeente. Het geld gebruikt de gemeente bijvoorbeeld voor de aanleg en het onderhoud van wegen, riolering en straatverlichting. Of voor het ophalen van huisvuil, groenafval en papier. En ook voor onderhoud van sportvelden. Uiterlijk eind van deze maand ontvangt u de aanslag voor de gemeentelijke belastingen. De aanslag ontvangt u in uw brievenbus of in uw berichtenbox van Mijnoverheid.

Kunt u de aanslag niet betalen?

Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Misschien hoeft u de aanslag niet te betalen of maar een deel van het bedrag. Dat heet kwijtschelding. Of we kijken met u of we een betalingsregeling kunnen afspreken. Op www.helmond.nl/belastingen leest u of kwijtschelding of een betalingsregeling voor u mogelijk is. Ook leest u er meer over de hulp die u kunt krijgen bij het invullen van uw formulieren.

Hoe betaalt u de aanslag?

Betaalt u via automatische incasso, dan wordt het bedrag in acht termijnen van uw rekening afgeschreven. Betaalt u niet via automatische incasso, dan bent u verplicht om het bedrag in één keer – én binnen twee maanden –  over te maken. U ontvangt geen acceptgirokaart.

Wilt u uw betaling de volgende keer via automatische incasso doen? Dat kan. Op www.helmond.nl/belastingen leest u hoe dat kan.

Wilt u de aanslag digitaal ontvangen?

Wilt u de gemeentelijke aanslag voortaan digitaal ontvangen? Dat kan via  MijnOverheid. U heeft daarvoor wel een DigiD nodig. Daarmee maakt u gemakkelijk een account aan op www.mijnoverheid.nl.

Heeft u vragen over de aanslag?

Of bent u het niet eens met de aanslag? Belt u dan met de gemeente via 14 0492. Mailen kan natuurlijk ook: belastingen@helmond.nl. Alle informatie vindt u ook op www.helmond.nl/belastingen. Wilt u meer weten over de afvalstoffenheffing en scheiding van afval? Kijk dan op www.helmond.nl/afval2021.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *