Aanvraag uitbetaling energietoeslag nog steeds mogelijk

De energierekening gaat voor veel huishoudens omhoog. Niet iedereen kan deze rekening betalen. Daarom is de gemeente half april al gestart met de uitbetaling van de energietoeslag aan inwoners met een laag inkomen. Ruim 5000 Helmondse huishoudens, met een gemeentelijke inkomensverklaring, krijgen de toeslag automatisch op hun rekening gestort. Inwoners die geen brief hebben ontvangen, maar mogelijk ook recht hebben op de toeslag, kunnen nu nog steeds een aanvraag indienen via de website van de gemeente.

Energietoeslag aanvragen
Vanaf dinsdag 19 april is het voor inwoners zonder gemeentelijke inkomensverklaring ook mogelijk om een aanvraag in te dienen via de website van de gemeente. Direct een aanvraag indienen? Ga dan naar www.helmond.nl/energietoeslag.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de energietoeslag op www.helmond.nl/energietoeslag. Of kijk op www.helmond.nl/allelichtenopgroen voor meer tips om energie te besparen. Mensen die een brief over de energietoeslag hebben ontvangen, kunnen ook gratis energiebesparende producten aanvragen. Ook kunnen ze gratis advies krijgen van een energiebespaarcoach. Ga hiervoor naar  www.energiehuisslimwonen.nl/helmond.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.