Aaron D. komt met nieuwe single Such A Shame

Helmonder Aaron Dijsselbloem, beter bekend als Aaron D., bracht eerder twee albums en een reeks singles uit. Een aantal van deze releases belandde in de landelijke hitlijsten. In 2015 deed de spraakmakende videoclip You Spin Me Round, een cover van Dead Or Alive uit 1985, veel stof opwaaien waarin Aaron een vuist maakt tegen homogeweld. De clip is inmiddels zo’n veertigduizend keer bekeken op YouTube. Na twee eigen composities No Way Out en Never Ending Story in 2020 is het nu de beurt aan wederom een cover.

Such A Shame

Such A Shame is een cover van de groep Talk Talk uit 1984. Het lied is gebaseerd op Luke Rhineharts (echte naam: George Cockcroft) The Dice Man, een van de favoriete boeken van Talk Talk-zanger Mark Hollis. The Dice Man gaat over een psycholoog die niet gelukkig is en daarom besluit om beslissingen in zijn leven te baseren op de worp van een dobbelsteen. Het boek werd in meerdere landen verbannen omdat onder andere verkrachting en moord aan bod komen in het boek. Reden genoeg om een lied te schrijven dat om het concept van The Dice Man is gebouwd. In Such a Shame laat Mark Hollis het noodlot beslissen door de uitkomst van de worp van twee dobbelstenen.
Op 25 februari 2019 overlijdt Hollis na een kort ziekbed op 64-jarige leeftijd. Aaron D(ijsselbloem) brengt nu – anno april 2021 – als eerbetoon aan Mark Hollis zijn eigen versie van Such A Shame op de markt, met als ondertoon dat ‘muziek van vroeger’ mensen nu – door Corona – meer bij elkaar brengt dan ooit te voren.

De clip is hieronder te bekijken.

Such A Shame is nu verkrijgbaar en legaal te downloaden/streamen op de bekende platforms.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Austeja Jonikate - Redactie

Ik ben Austeja en ik kom uit Helmond. Ik studeer journalistiek in Utrecht en ik ben een van de nieuwe aanwinsten van DitisHelmond.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *