Aaron D. verkozen tot ‘Mr. Sportswear 2024’

Dit is Helmond radiomaker en Helmonder Aaron Dijsselbloem, bekend van het radioprogramma Aaron D. On Air, is dit jaar verkozen tot ‘Mister Sportswear’. “Ik voel me zeer vereerd en trots dat ik één jaar lang het boegbeeld mag zijn van deze fantastische community”, aldus Aaron.

De Mr. Sportswear verkiezingen zijn te vergelijken met de populaire missverkiezingen. Dit jaar zijn het de mannen die de revue passeren. Met name in de gay scene bestaan er diverse ‘mister’-verkiezingen. Zo kennen we naast de algemene Mister Gay ook een Mister Leather, Mister Rubber en dus ook een Mister Sportswear.

De acts

Om de titel te winnen moesten de genomineerden tijdens de finaleavond in de Gaybar in Amsterdam drie rondes doorlopen: een voorstelronde, een podium-act en een vragenronde van de jury. Omdat Aaron ook actief is als uitvoerend artiest onder de naam Aaron D., koos hij voor zijn act voor een zelfgeschreven lied met de titel No Way Out. Het aanwezige publiek en een vijfkoppige jury verkozen Aaron uiteindelijk tot Mr. Sportswear. Zowel het publiek als de jury vonden dat Aaron de beste act presenteerde, in combinatie met een goed onderbouwd verhaal. Ook gaf hij de beste antwoorden op de vragen van de jury.

Aaron D. verkozen tot Mr. Sportswear

‘Stop homogeweld’

Aaron bracht al eerder de single No Way Out uit, met de boodschap ‘stop homogeweld en durf jezelf te zijn. Laat zien wie je bent, express yourself.’ Met die boodschap wil hij verder en als Mr. Sportswear 2024 krijgt hij nu de kans om zich hier meer voor in te zetten.

Tijdens de verkiezingen vond er ook een veiling plaats. De winnaar van die veiling kreeg een geldbedrag wat hij mocht besteden aan een zelfgekozen doel. Aaron koos voor Het Blauwe Fonds, een organisatie die zich inzet voor gendergelijkheid.

“Als Mr. Sportswear ben ik van plan veel van me te laten zien en horen in de community en een luisterend oor te bieden aan jongeren die worstelen met hun gevoelens”, zegt Aaron.

Foto’s: Organisatie Mr. Sportswear

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Noor Withaar

Noor Withaar, stagiaire Koning Willem 1 College.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *