Acteurs in Bloedwijn en Gele Rozen: deze week Gabriël van Eekelen

De opnames voor de Helmondse tv-serie ‘Bloedwijn & Gele Rozen’ zijn bijna afgerond. Scriptschrijfster is Karin de Laat en producent/regisseur is Anton van Stekelenborg van de Dutch Show Company. De serie wordt gemaakt voor DitisHelmond-tv. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de serie in het voorjaar van 2022 op DitisHelmond-tv uitgezonden. De komende tijd worden de acteurs alvast voorgesteld. 

Deze week Gabriël van Eekelen (42) uit Helmond:

“In Bloedwijn en Gele Rozen mag ik de rol van Herman de Boer spelen. Herman is een man met een heftig verleden. Hij had alles, maar raakte dat net zo hard weer kwijt, waardoor hij zijn heil in verdovende middelen zocht. Met alle gevolgen van dien. Ten tijde van de serie is hij van de harddrugs afgekickt. Maar een jointje en een biertje op zijn tijd gaat er zeer zeker wel in.

De rol is geschreven op de humor. Bloedwijn is een heftige serie en ik moet zorgen dat de spanning af en toe doorbroken wordt. Samen met mijn tegenspeelster Jolanda is dat denk ik aardig gelukt.

Bloedwijn is voor mij een zeer waardevolle productie gebleken. Niet eens zozeer vanwege mijn rol, maar vooral omdat het hele gezin erbij betrokken is. Mijn vrouw speelt Jacqueline in de serie, onze dochter speelt het vriendinnetje van de zoon van Jacqueline en onze zoon is figurant in de massa-scène. Bovendien zijn een aantal scènes in ons huis geschoten.

Toch vond ik het ook lastig, deze productie. Ik heb vooral ervaring in theater en ter voorbereiding van een theaterstuk repeteer je een langere periode elke week met elkaar. Bij een tv-serie is het voornamelijk thuisstudie en wordt er van je verwacht dat je op de set volledig voorbereid helemaal in je rol zit. En zelfdiscipline is niet mijn sterkste punt.

Ook wilde ik beslist niet dat Herman een louter komisch typetje werd. Ik heb heel erg hard geprobeerd om het karakter geloofwaardig te houden.

Of dat gelukt is, dat zie je ergens in het voorjaar van 2022.”

 

De serie wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van de gemeente Helmond, maar vooral ook dankzij o.a. DitisHelmond, Museum Helmond, Fit for Free, Woonderland, Freestyle kappers, Bloementijd en De Loop, die allemaal een steentje bijdragen aan deze Helmondse productie.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *