Actie bikers tegen pesten op school

Motorclub The Bikers Alliance, in 2019 opgericht in Helmond en momenteel gezeteld in Bakel, heeft het hart op de juiste plaats. Dat bewijzen de leden maar weer eens met een mooie actie tegen pesten op school.

Stel je voor: een meisje wordt in elkaar geslagen op school. Medeleerlingen filmen dit en posten het afschuwelijke filmpje vervolgens op de social media. Het overkwam Maud, leerlinge op het Dr. Knippenberg College. Maud zit inmiddels thuis en durft niet meer naar school. Reden voor The Bikers Alliance om in actie te komen en zo aandacht te vragen voor dit heftige en helaas actuele onderwerp: pesten en mishandeling op school en de vaak vreselijke psychische consequenties daarvan.

Om Maud en andere slachtoffers te steunen begeleiden de leden van The Bikers Alliance haar maandag, dinsdag en woensdag van huis naar school en weer terug. “We willen laten zien dat ze er niet alleen voorstaat”, aldus Frank, een van de oprichters van de motorclub. “Ook willen we haar en andere slachtoffers zo weer wat meer zelfvertrouwen geven. Daarom staan clubleden vanuit alle hoeken van het land op voor haar. We hopen dat onze actie uiteindelijk leidt tot nóg meer aandacht voor dit onderwerp. Want dit mogen we absoluut niet accepteren!”

De directie van het Dr. Knippenberg College wilde nog niet reageren op het incident.

[Foto’s: Hans Choufoer en The Bikers Alliance]

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *