Actie van Jolijn en Rens voor KIKA blijkt enorm succes…

Jolijn Thijssen zag eens een boek met handwerkjes. Ook ontdekte zij dat je heel makkelijk leeszakken kon maken. Dat leek haar wel leuk want bijna niemand weet wat leeszakken zijn. Een schoolgenootje, Rens vond dat ook wel leuk en wilde wel mee doen met Jolijn. Al gauw werden er plannen gemaakt; we maken leeszakken voor de kinderboekenweek. Maar ze wilden meer. Ze bedachten een plan om leeszakken te maken en te verkopen voor het goede doel. Na overleg met de ouders waren ze het al gauw eens. Het werd gedaan voor KIKA. Juffrouw Dore-Mieke bij hun op school fietst elke keer voor het goede doel Alp d’Huez en waarom zij niet voor KIKA? Dus werden de moeders ingeschakeld die al gauw om waren, vooral omdat de kinderen dit helemaal zelf bedacht hadden zonder hulp van iemand anders. Samen met de moeders achter het naaimachine en aan de slag. Al gauw was er een klaar. Rens(8 jr.) en Jolijn(9 jr.) kregen er steeds meer zin in en het lukte erg goed. Toen zijn er een paar hadden gemaakt werd er een berichtje op facebook gezet om de kussens te verkopen. Wat niemand verwachtte: het werd een enorm succes! Al gauw was er een winkel met de naam “Stof ” van Marieke de Bresser uit Deurne die de twee een volle doos stoffen doneerde. En er werden er steeds meer besteld. De bedoeling is eigenlijk om de kussens te verkopen op de kerstmarkt van de Montesorischool maar gezien het resultaat is er een kleine kans dat er na de kerst nog meer kussens gemaakt gaan worden. Dat hangt ook wel een beetje van de verdere resultaten en de mamma’s af. Er zijn er nu al bijna veertig verkocht dus het loopt erg goed. Rens en Jolijn hebben inmiddels al een mail gestuurd naar KIKA voor promotiemateriaal en een wens: als het mogelijk zou zijn om de beer van KIKA op bezoek te krijgen. De beer is een mascotte van de KIKA en wat zou het leuk zijn als de beer echt naar Brouwhuis komt tijdens de kerstmarkt. De doelstelling van Rens en Jolijn is om een zo mooi groot bedrag te kunnen schenken aan KIKA.

Eerlijk gezegd is het wel veel werk. De kinderen zijn zeker drie dagen per week bezig. Maar wat is eigenlijk een leeskussen? Heel simpel. Het is een beetje driehoekig met aan de bovenkant een lint. Als je dan een boek gaat lezen en je wilt even stoppen, vouw je het lint naar beneden op de bladzijde waar je gebleven bent en slaat het boek dicht. Dan kan je daarna gewoon weer openslaan en verder lezen.

Als U na het lezen van dit verslag iets meer wilt weten over het kussen kunt U even kijken op de site: leeskussen voor Kika. Daar staan alle bijzonderheden op en anders komt U gewoon naar de kerstmarkt op de school. Deze markt is op 21 december van 18.00 tot 19.00 uur. U bent van harte welkom.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Leeskussen actie KIKA 001 Leeskussen actie KIKA 002

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *