Actiedag Rent a boa in Helmond-Oost

Rent a boa is mogelijk op dinsdag 24 mei van 13:00 tot 17:00 uur in Helmond-Oost. Rent a boa is een project waarbij inwoners direct invloed krijgen op de inzet van de buitengewoon opsporingsambtenaar (boa). Inwoners bepalen zelf waar zij op deze actiedag graag extra aandacht voor willen in hun wijk. Denk hierbij aan parkeren, afval, jeugdoverlast of andere zaken die in de wijk spelen.

Inwoners van Helmond-Oost kunnen vanaf morgen 17 tot en met 23 mei via een online formulier aangeven waar zij op 24 mei in hun wijk extra controle op willen of waar aandacht aan moet worden besteed. Meldingen voor de politie vallen niet onder het takenpakket van een boa en worden niet opgepakt tijdens de actiedag.

Informatiestand 

Tijdens de actiedag zijn de boa’s vooral op pad in de wijk om de aangemelde meldingen af te handelen. Naast de boa’s zijn ook professionals van andere organisaties in de wijk aanwezig. Zij staan op dinsdag 24 mei met een informatiestand in het park bij de Straakvense Bosdijk, kruising Geysendorfferstraat. Iedereen is welkom om langs te komen voor een gesprek en een kop koffie met de boa’s.

Wat is een boa 

Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) is een ambtenaar met opsporingsbevoegdheid. Dat houdt onder andere in dat hij/zij mag onderzoeken of er bepaalde strafbare feiten zijn gepleegd. Boa’s openbare ruimte hebben een breed pakket aan bevoegdheden om overlast en kleine ergernissen binnen de openbare ruimte aan te pakken.

Denk hierbij aan:

  • Afvaldumpingen
  • Parkeeroverlast
  • Jeugdoverlast
  • Hondenpoep en loslopende honden

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.