Activiteiten aanmelden voor Sjorsboekje

Ook in het nieuwe schooljaar gaan Jibb+ en CultuurContact samen verder met het initiatief Sjors Sportief & Creatief. Via het platform ‘Sport en Cultuur Helmond’ kun je op een laagdrempelige manier kennis maken met sport- en cultuuractiviteiten. Sport- en cultuuraanbieders worden opgeroepen hun aanbod aan te melden voor het “Sjorsboekje’.

In september ontvangen alle 9.000 Helmondse basisschoolkinderen het Sjorsboekje. In dat boekje staat het sport- en cultuuraanbod in Helmond. René Taal van Jibb+: “Daarom roepen we alle aanbieders van sport en cultuur in Helmond op om zich te registreren. En hun activiteit online te plaatsen.”

Meld activiteiten aan!

Het platform Sport en Cultuur Helmond geeft deelnemers de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur. René vervolgt: “Met Sjors Sportief & Creatief willen we zoveel mogelijk kinderen helpen de weg naar de sport- en cultuuraanbieders te vinden. Voor het slagen van het project is het belangrijk dat zoveel mogelijk aanbieders in Helmond meedoen.” Het platform Sport en Cultuur Helmond richt zich niet alleen op basisschoolkinderen. “Ook kun je aanbod plaatsen voor aangepast sporten. Bijvoorbeeld voor, peuters, jongeren, volwassenen en senioren”, aldus René. “Daarnaast hebben we deze zomer ook een ‘Zomeraanbod’. Dat is er speciaal voor activiteiten tussen 1 juli en 17 september.”

Start nieuwe schooljaar

De activiteiten voor de basisschoolkinderen belanden uiteindelijk in het Sjorsboekje. Alle 9.000 basisschoolkinderen in Helmond krijgen dit boekje bij de start van het nieuwe schooljaar. Kinderen kunnen zich dan inschrijven bij meerdere verenigingen en aanbieders van cultuur en sport. “Zo krijgen alle kinderen de kans om een kijkje te nemen bij een activiteit waar ze nieuwsgierig naar zijn. En vaak is het aanbod gratis of tegen een kleine vergoeding.” Wil je als aanbieder in het Sjorsboekje komen? Meld dan je activiteiten voor de basisschoolkinderen uiterlijk op 16 juni aan. Dat kan via de website www.sportencultuurhelmond.nl.

Dag van de Sportclub

Bij wijze van sportieve boost van de start van het nieuwe schooljaar organiseert Jibb+ een open dag voor alle sportieve aanbieders. Rene: “Op zondag 17 september organiseren wij voor de 8e keer de Dag van de Sportclub. Op deze dag zetten sportaanbieders hun ‘deuren’ open voor publiek. Ter promotie maken wij een plattegrond waarop alle deelnemers staan. Deze plattegronden delen wij uit aan alle basisschoolleerlingen in Helmond.”

In de kijker

Vorig jaar ontvingen de clubs samen meer dan 1.600 bezoekers. Op 18 september start de inschrijving van Sjors Sportief. “Zo kunnen kinderen nadat ze de sport geproefd hebben zich direct opgeven voor meerdere proeflessen. De Dag van de Sportclub is dan ook een mooie manier om je als sportaanbieder in de kijker te zetten bij de Helmondse jeugd.”

Meer informatie

Wil je meer informatie over Sjors Sportief & Creatief of Dag van de Sportclub? Neem dan contact op. Culturele activiteiten via CultuurContact | 0492 476 654 | info@cultuur-contact.nl, Sportactiviteiten en Dag van de Sportclub via Jibb+ | 0492 347 071 | sportaanbieders@jibbplus.nl.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *